ЦСКА се измъчи срещу “Кан” пред празните трибуни в Самоков

от журналист.бг | четвъртък, 25 ноември 2010 | 04:56

image
След като армейците бяха наказани заради изстъпленията на феновете им на мача срещу “Ресовия” миналата година, сега в Самоков момчетата на Александър Попов играха без публика. Именно липсата на фенове попречи на червените да се поздравят с по-изразителна победа. Мачът започна лошо за нас и след като първият гейм вървеше точка за точка, накрая французите ликуваха с 25:21. Във втория гейм нашите излязоха пределно мотивирани и спечелиха с лекота с 25:17. В третия гейм те отново диктуваха играта и спечелиха с 27:25. В четвъртия французите се активизираха, използваха максимално отпускането в нашите редици и спечелиха след 10 непредизвикани грешки за ЦСКА с 25:18. Въпреки че отборът на ЦСКА е най-възрастният в лигата тази година, показа завидна свежест в тайбрека – след 5:3 разликата набъбна до 10:5 и завършихме с 15:8.
 
Така ЦСКА запази шансовете си за класиране напред, а следващата седмица приема шампиона на Русия “Зенит” (Казан), които по-рано днес победиха с лекота “Унтерхахинг” с 3:0 (25:14, 25:18, 25:21).
 
Наставникът на ЦСКА остана доволен от победата на отбора след трудните мачове срещу “Унтерхахинг” и “Левски Сиконко”. Сашо Попов заяви, че липсата на публика е попречила на отбора да вземе максимума от мача. За мача срещу фаворита в лигата “Зенит” през следващата седмица – всички в България би трябвало да са щастливи, че толкова силен отбор ще ни гостува, но все пак да не очакваме чудеса.
 
Според либерото Теодор Салпаров възрастта може само да е плюс за нашия отбор, а когато другата седмица има публика, може да се получи и оспорван мач. Президентът на ЦСКА Георги Георгиев успокои, че в отбора няма никакви финансови проблеми и всичко е спокойно. Капитанът на ЦСКА Ники Иванов отдаде победата на духа и опита на отбора.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: