Шкъртел се наслаждава на партньорството си с Агер

от журналист.бг | петък, 17 февруари 2012 | 06:25

image

Централният защитник на “ЛивърпулМартин Шкъртел смята, че неговата по-разумна игра и интелигентната такава на Даниел Агер се допълват идеално на терена и резултатите са видни. Двойката заформи много добро партньорство в средата на защитата, след контузията на вице-капитана Джейми Карагар през октомври. През тези четири месеца Шкъртел и Агер са предпочитан избор за мачовете от Премиършип и доброто им партньорство носи сигурност в защитата на мърсисайдци. В 15 мача от първенството, в които са играли двамата, отборът е постигнал 8 чисти мрежи и е допуснал само 11 гола, от които по 3 са допуснати срещу “Манчестър Сити” и “Болтън”. Добрата игра в отбрана на отбора като цяло ги поставя на второ място по най-малко допуснати голове с 23 от 25 срещи, като само водачите “Манчестър Сити” имат по малко – 19.
Самият Шкъртел, който демонстрира голямо израстване в играта си през този сезон, споделя, че самият той не вижда с какво конкретно е подобрил представянето си, но отдава дължимото на своите колеги в отбрана, на които се дължи солидното представяне.
“Много съм доволен от начина, по който играем в защита през този сезон. Запазихме доста сухи мрежи и това носи голяма увереност за нас защитниците. За момента играем аз и Даниел (Агер). Много е лесно да се играе с него. Той е играч от световна величина и боравенето му с топката е изключително за защитник. Разбирателството ми с него е много добро, но аз се разбирам и с останалите футболисти в защитата като Карагар и Коатес, които също са играчи на топ ниво” заяви словакът.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: