Роби Уилямс ще пее в коледен сингъл за семействата на загиналите на „Хилзбъро“

от журналист.бг | петък, 26 октомври 2012 | 08:57

image

Бившата звезда от "Тейк Дет" Роби Уилямс работи върху кавър на класиката на "The Hollies" "He Ain't Heavy, He's My Brother". Сингълът е с благотворителна цел, която трябва да събере пари за семействата на загиналите на "Хилзбъро".

Сингълът ще излезе на 17-и декември с надеждата, че може да стигне до номер едно на Коледа, като всички печалби от него ще отидат за борбата за справедливост на тези семейства.

Новината беше обявена на пресконференция вчера в Уестминстър, на която присъстваха бившият мениджър на "Ливърпул" Кени Далглиш, депутатът от британския парламент Стив Родеръм и продуцентът Гай Чембърс.

Далглиш каза: "Семействата на загиналите 96 фенове вече никога не трябва да бъдат в позицията, в която са сега – да се борят срещу несправедливата присъда заради събитията от 1989 година."

"Ще продължа да подкрепям тяхната горда кампания през цялото време."

Чембърс сподели: "Чувствам се много поласкан от поканата да продуцирам този запис за загиналите 96."

"Ако успеем да съберем пари в подкрепа на борбата на семействата, за да успеят да влязат в съда, тогава ще сме си свършили работата."

"Прекарах тийнейджърските си години в Ливърпул и съм много привързан към музикалното наследство на този град и към невероятно сплотените хора."

Роби Уилямс ще работи върху сингъла заедно с Питър Хуутън от "Дъ Фарм", барабаниста на "Дъ Айсикъл Уъркс", "Дъ Ел Ей'с", "Уайлд Суонс", "Лайтнинг Сийдс" и "Оейзис" Крис Шарок, Мик Джоунс от "Дъ Клаш", Пол Хийтън от "Дъ Бютифул Саут", Мел Си и много други.

Песента на "The Hollies" може да видите тук:

 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: