„Ливърпул“ близо до назначаването на нов изпълнителен директор

от журналист.бг | четвъртък, 16 декември 2010 | 09:24

image
Собствениците на "Ливърпул" Джон Хенри и Том Вернер ще интервюират кандидатите за свободното място на изпълнителен директор в петък, информира онлайн изданието на вестник "Телеграф". Те се надяват новият директор да влезе в длъжност през новата година.
 
Американците се обърнаха към фирмата за подбор на персонал "Спенсър Стюарт" миналия месец, за да им подготви списък с кандидати. Новият изпълнителен директор ще заеме мястото на Кристиян Пърслоу, който напусна клуба почти веднага след закупуването му от "Ню Ингланд Спортс Венчърс".
 
"NESV" искат да намерят човек с опит във футболния бизнес на най-високо ниво. Като се има предвид статуса на футболен клуб "Ливърпул", е имало достатъчен брой кандидати.
 
Хенри и Вернер бяха миналата седмица в Англия, за да се запознаят отблизо с детайлите около клуба. Според тях ролята на изпълнителния директор е жизнено важна за бъдещето му.
 
Хенри каза пред официалната телевизия на клуба "LFC TV" в понеделник: "Ние трябва да направим така, че в управлението на клуба да работят правилните хора – правилните специалисти, които да подбират играчите, правилният генерален мениджър или правилният оперативен директор."
 
Бившият изпълнителен директор на Футболната асоциация Браян Барик, който е фен на "Ливърпул", е един от хората, които са свързвани с овакантения пост. Бившият спортен директор на "Арсенал" Кийт Еделман, който беше консултант по време на закупуването на клуба, също е между кандидатите.
 
Преди месец източници на "Отбор.bg" потвърдиха, че бившият вице-президент на "Арсенал", Дейвид Дейн, също е кандидат за мястото на Пърслоу.
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: