„Хайдук“ отхвърля оферта на „Ливърпул“ за млада звезда

от журналист.бг | понеделник, 08 октомври 2012 | 09:53

image

Отборът на "Ливърпул" подписа с няколко обещаващи млади играчи през последната година и половина. Последната млада надежда, която е свързвана с "червените", е футболистът на "Хайдук Сплит" Йосип Башич.

Според хърватския вестник "Слободна Далмация", скаут на "Ливърпул" се е свързал с бащата на Башич – Анте, за да обсъди дали може да се стигне до сделка, но младежът е решил да не преминава на "Анфийлд".

Башич старши споделя: "Бях в Сараево на един турнир. Представител на "Ливърпул", който наблюдаваше Йосип, се свърза с мен."

""Ливърпул" помолиха Йосип да дойде да тренира в техния лагер в края на юли, началото на август, но това не беше опция."

""Ливърпул" е уважаван клуб, но Йосип трябва да развие своята игра по естествен начин, най-вече през отбора на "Хайдук"".

"Ливърпул" все пак са направили оферта, но тя е била отхвърлена. Треньорът на младежите на "Хайдук Сплит" Хари Вукаш сподели:

""Ливърпул" направиха оферта, но Башич отказа да пътува до Ливърпул. Той отказа офертата и реши да остане и да се докаже в "Хайдук". Башич е все още млад и все още трябва да се адаптира към истинския футбол. Трябва му време, за да свикне с играта срещу по-здрави и бързи съперници."

Вукаш е въодушевен от потенциала на Башич и обясни защо младежът ще постигне голям успех в бъдеще:

"Прилича ми на Ивица Морнар по начина, по който дриблира и работи с топката. Също така Йосип е професионалист, притежава силен характер и е добро момче."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: