Арсен Венгер и ръководството на „Арсенал“ в конфликт

от журналист.бг | сряда, 24 август 2011 | 12:53

image
Според източник на сайта "Арсенал Таймс" треньорът на "артилеристите" Арсен Венгер и ръководството на клуба спорят за това как да бъде използван трансферния бюджет.
 
Отборът на "Арсенал" разполага със значителен бюджет за нови играчи, като той трябва да бъде разпределен за трансферни суми, заплати на новите играчи и увеличение на възнагражденията на сегашните футболисти.
 
Бордът на директорите и Венгер са единодушни по въпроса, че звездите на отбора като Ван Перси и Вермаелен, както и всички останали, на които им остават две години до края на договора, трябва да получат дългосрочни нови договори със значително увеличение на заплатите.
 
"Арсенал" имат желанието да избегнат ситуациите, които се случиха с Клиши и Насри.
 
Дотук обаче свърша единомислието между Венгер и управляващите клуба.
 
Бордът на директорите е на мнение, че увеличението на заплатите от 60 000 – 70 000 на седмица до 90 – 100 000 на седмица е напълно достатъчно. Венгер смята, че заплатите трябват да бъдат още по-високи, в порядъка на 150 000 паунда всяка седмица за най-добрите футболисти, тъй като "Манчестър Сити", "Манчестър Юнайтед" и "Челси" плащат между 180 000 и 250 000 на седмица на своите най-големи звезди.
 
"Арсенал" и Венгер имат различни виждания за това какъв калибър футболисти трябва да бъдат привлечени на "Емирейтс".
 
Ръководството на клуба има желание да плати големи трансферни сум за нови футболисти, същото важи и за Венгер. Френският мениджър на "артилеристите" е напълно искрен в твърденията си, че е склонен да плати 30-40 милиона паунда за футболист.
 
Бордът на директорите е склонен да плати парите, но няма желание да изпълни личните условия на тези звезди.
 
Твърди се, че Арсен Венгер е имал план от четири точки за своя отбор:
 
1. Да запази най-добрите играчи в състава;
 
2. Да привлече най-добрите играчи в отбора;
 
3. Да подпише с млади играчи, които имат голям потенциал;
 
4. Да включи играчи от младежкия състав в първия тим;
 
Венгер е изпълнил точки 3 и 4. Той е имал огромното желание да покрие и точки 1 и 2. На Насри е бил предложен изключително добър нов договор, за да остане. Арсен Венгер се е надявал да задържи и Сеск Фабрегас за още една година – като му бъде предложен нов договор, както и с привличането на футболисти от висок калибър.
 
Френският треньор е искал Хуан Мата и Бензема, и все още има желанието да привлече Еден Азар.
 
"Арсенал" са били готови да платят исканите за Мата пари, но личните условия на "артилеристите" са се оказали далеч по-лоши от тези на "Челси". Същата ситуация се е получила и с Фил Джоунс и "Юнайтед".
 
Арсен Венгер не бърза със закупуването на играчи като Кейхил, Дан или Самба, тъй като той иска да привлече по-качествени играчи – като Невен Суботич или Матс Хумелс от "Борусия Дортмунд". Но ръководството на "Арсенал" не е склонно да плаща заплатите на тези футболисти.
 
Венгер предпочита да не купува играчи, отколкото да даде пари за някой, който не е по-добър от наличните в момента футболисти. Бордът на директорите на "Арсенал" са помолили французина да преосмисли това свое виждане. Поради тази причина "артилеристите" изпратиха скаути да наблюдават Скот Дан и Гари Кейхил в края на трансферния прозорец.
 
Френският мениджър не гледа на Кейхил и Дан като алтернатива на Лоран Кошчелни. Той иска по-добри футболисти за титулярния състав на "Арсенал", за да използва наличния бюджет по по-благоразумен начин, но ръководството на клуба иска трансфери от Венгер, за да се успокоят феновете.
 
Арсен Венгер е имал голяма дискусия със Стан Кронки и борда на директорите в деня на феновете на 4-ти август. Ръководството на клуба е настояло Насри да бъде продаден, ако не пожелае да подпише нов договор. По време на тази дискусия се е появило и решението Сеск Фабрегас да бъде продаден на по-ниска цена.
 
Венгер твърдо е защитил своята позиция за това какви футболисти трябва да дойдат в клуба и какви заплати да се дадат на настоящите звезди на отбора.
 
Френският мениджър уважава договорите за конфиденциалност, които е подписал, и надали ще излезе с подобна информация пред медиите, независимо от напрежението, на което е подложен. В последните интервюта Арсен Венгер косвено предупреждава Стан Кронки и Алишер Усманов за последствията от техните решения.
 
Венгер няма да напусне клуба, а неговото уволнение ще коства истинско състояние на "артилеристите".
 
Разбира се, както често се получава в подобни ситуации, клубът отрече тези слухове.
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: