Алекс Хицингер свързван с нов двигател на „Ред Бул Рейсинг“

от журналист.бг | сряда, 23 март 2016 | 11:01

Алекс Хицингер

Слуховете, че отборът от „Формула 1“ „Ред Бул“ може да създаде свой двигател отново започнаха да се разпалват.

Шефът на тима Кристиан Хорнер винаги е отхвърлял тази идея, твърдейки, че това не е от компетенцията на притежавания от производителя на енергийни напитки отбор.

Много наблюдатели смятат новината от миналата седмица за сътрудничеството между „Ред Бул“ и „Астън Мартин“ за знак, че търсенето на партньор за двигателите от страна на „Ред Бул Рейсинг“ е приключило.

Хорнер, чийто тим ще се състезава с ребрандиран като „Таг Хойер“ двигател на „Рено“ през 2016-а година, се пошегува: „За съжаление „Астън Мартин“ нямат двигател, който може да използваме, макар че нямаше да е лошо да имаме техния 12-цилиндров V-образен двигател.“

Договорът с „Рено“ е само за една година и според последните слухове, „Ред Бул“ ще използват помощта на „Астън Мартин“, за да ускорят своята програма за създаване на собствен двигател.

Германското списание „Ауто Мотор унд Спорт“ дори информира, че бившият шеф на двигателите на „Косуът“ за „Формула 1“ Алекс Хицингер ще бъде свързван с проекта на „Ред Бул“ и „Астън Мартин“ за двигател.

Хицингер беше технически директор в отборите на „Ред Бул“ и „Торо Росо“ и доскоро изпълняваше същата роля в състезателния отбор на „Порше“ в състезанията за прототипи на „Льо Ман“.

Според 73-годишния бивш пилот във „Формула 1“ Жан-Пиер Жабуй загубата на клиент като „Ред Бул“ е голям удар върху амбициите на „Рено“.

Французинът заяви пред „Л’екип“: „Беше важно „Рено“ да задържат „Ред Бул“, защото щеше да им помогне да преценят колко са добри техните пилоти и шасита.“

КоментариВашият коментар

Последвай ни: