2011 – годината на Барикело и Уилямс?

от журналист.бг | неделя, 02 януари 2011 | 11:08

image
Рубенс Барикело е оптимист за новия автомобил на "Уилямс" и смята, че колата ще е много по-конкурентна.
През изминалия сезон "Уилямс" имаха доста непостоянно предстаявне и не винаги успяваха да се борят с "Рено" и "Мерцедес". Имаше дни, в които нещата си идваха на мястото и бразилецът ни показваше добро темпо. Такъм момент бе четвъртото му място във Валенсия. Завърши десети в крайното подреждане, което е добър резултат, но разбира се и той и "Уилямс" желаеха повече.
 
За Барикело 2011-та ще бъде деветнадесетия сезон във Формула 1
"Настроен съм много позитивно за следващия сезон, тъй като мога да видя, че отбора се развива в добра посока. Мога да съм много прецизен, когато говоря за автомобила и това помага на отбора да се движи напред."
 
"Идването на ‘Пирели‘ може да помогне на едни отбори и да попречи на други."
 
Барикело смята, че решението на "Уилямс" за използване на "KERS", който съхранява енергията в батерии ще им даде предимство. Освен тази система, "Уилямс" развиват паралелно и "KERS", който съхранява енергията с помоща на маховик.
 
"Единственото, което мога да кажа като пилот, е че ще трявба да натискаме толкова много бутони, че ще бъде доста напечено"
 
Барикело заяви, че се чувства много удовлетворен от престоя си в "Уилямс", имайки възможност да е част от прогреса на отбора.
 
"Става дума за това, да си свършиш работата и да можеш да обясниш на другите какво правиш.", добави той.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: