Видeо: изпреварванията, които ни липсват толкова много

от журналист.бг | петък, 24 декември 2010 | 11:18

image
В духа на новите промени в правилата, когато отново всички говорят за това, как спорта трябва да стане по-интересен за зрителите, FIA се опитва да върне интригата във Формула 1. И макар новата точкова система да постигна успех с това, че имахме четирима претенденти за титлата в последното състезание, самите надпревари не станаха много по-атрактивни от преди.
 
За мен, възможността за изпреварвания е ключа за зрелищно състезание във Формула 1
 
За да потвърдя думите си, ще ви върна в 1979 – та година с битката между Жил Вилньов и Рене Арну за Гран при на Франция. Това състезание ще се запомни с победата на Жан Пиер Жабуи с "Рено" – първия автомобил с турбокомпресор във Формула 1
Видеото е 10 минути, така че ще изиска вашето внимание, но си струва. Битката между двамата е епична и показва уважението, което пилотите имат един към друг.
 
Ако това се случи в наши дни, ще има пресконференции, пилотите ще са гневни един на друг и ще се обвиняват взаимно, шефовете на отборите ще мърморят пред медиите и ще искат наказания от FIA, ще има банове, премествания 10 места назад за следващия старт, парични глоби. Съмнявам се също, че пилотите ще удържат на такава битка повече от два – три завоя. По-вероятно е просто да завършат в предпазните ограждения.
 
И така Жил Вилньов срещу Рене Арну в битка за второто място три обиколки преди края на Гран При на Франция, на "Дижон". 
 
А кои са вашите любими изпреварвания?
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: