Собствениците на „Ливърпул“ недоволни от Йън Айре

от журналист.бг | неделя, 13 май 2012 | 03:32

image

Според английското издание "Дейли Мейл" позицията на управляващия директор на "Ливърпул" Йън Айре е застрашена при продължаващата ревизия на клуба от страна на американските собственици.

До момента американците уволниха трима души от висшия персонал на "Ливърпул", като позицията на Кени Далглиш също е под въпрос за лятото, въпреки че уважаваният испански журналист Гилем Балаге сподели, че "Фенуей" са решили да запазят Далглиш през следващия сезон.

Най-вероятно клубът ще направи всичко възможно, за да намери подходящите служители, които да работят във висшето ръководство на клуба.

"Фенуей" уволниха футболния директор Деймиън Комоли, шефа по комуникациите с медиите Йън Котън и мениджъра по спортната медицина Питър Брюкнер и искат да са сигурни, че ако Далглиш остане като мениджър, той ще има сериозна подкрепа от управляващите в клуба.

Собственикът на клуба Джон Хенри и президентът на "Ливърпул" Том Вернер искат да знаят защо мърсисайдци не успяха да се класират за "Шампионската лига" и са недоволни от начина, по който клубът се справи със сагата между Луис Суарес и Патрис Евра.

Айре, чийто маркетингови и търговски способности са много ценени в клуба, е под напрежение заради това, че не се намеси в сагата и остави Кени Далглиш сам да изразява позицията на клуба.

Собствениците смятат, че клубът не е трябвало да жали пари, за да намери най-добрите адвокати с опит в междурасовите взаимоотношения, за да представят Суарес пред независимата комисия на Футболната асоциация.

"Ливърпул" използваха адвокатската компания "МакКормикс", които са специалисти в спортното, медиийното и развлекателното право, придружени от юриста на клуба Натали Уигнал и секретаря на мърсисайдци Зоу Уорд.

Информацията на "Дейли Мейл" потвърждава писаното от "Отбор.bg" и "Liverpool.Operatura.Info" още през март, че позициите на Йън Айре и Натали Уигнал са застрашени.

Коментари



Вашият коментар

Последвай ни: