„Сейнт Етиен“ обявиха нов албум, който се казва „Home Counties“; чуйте новия сингъл „Heather“

от Валентин Апостолов | събота, 15 април 2017 | 06:28

Обложката на новия албум на Сейнт Етиен Home Counties

Британската група „Сейнт Етиен“ обявиха новия си албум „Home Counties“, който ще излезе на втори юни чрез „Heavenly“. Това е първият албум на групата след излезлия през 2011-а година „Words and Music“, и е продуциран от Шон Лий („Уол ъф Саунд“ и „Йънг Гън Силвър Фокс“).

Според групата, албумът, който се състои от 19 песни, е „вдъхновен от нашите сладко-горчиви взаимоотношения с едноименните графства, които винаги са били част от живота ни“.

Вокалистката на „Сейнт Етиен“ Сара Кракнъл сподели: „Много се забавлявахме, докато записвахме албума, вдъхновявайки се от нашите тийнейджърски години, докато израствахме по нашите родни места. Боб, Пийт и аз водихме почти паралелни животи, докато аз бях в Уиндзор, а те бяха в Съри, оформяйки нашата страст към музиката и Лондон. Беше радост да работим с Шон Лий, той е чудесен мулти-инструменталист, който по всичко изглеждаше, че имаше някаква телепатия с нас и предаде по чудесен начин нашите идеи. Записът звучи в най-различни стилове и в него има по нещо от всеки наш предишен албум, като в същото време звучи по съвсем нов начин.“

Боб Стенли каза: „Анонимността на предградията е причината, поради която тя е извор на вдъхновение.“

„Казаха, че не може да случи тук – и така и не се случи.“

Пийт Уигс добави: „Поразходихме се и побягахме с кучетата.“

Може да чуете песента „Heather“ от новия албум тук:

КоментариВашият коментар

Последвай ни: