Роднина на собственика на „Манчестър Сити“ иска да закупи „Ливърпул“

от журналист.бг | вторник, 19 април 2016 | 10:52

Коп

Според английския вестник „Дейли Стар“, отборът на „Ливърпул“ може да бъде поредният клуб от Англия, който може да бъде придобит от бизнесмени от Близкия изток.

„Манчестър Сити“ вече са собственост на шейх Мансур, който е член на кралската фамилия от Абу Даби.

„Дейли Стар“ твърди, че член на неговото семейство е насочил вниманието си към „Ливърпул“ и има необходимите 700 милиона паунда, за да осъществи сделката.

Въпреки че на този етап името на инвеститора се пази в тайна, това може да бъде президентът на Обединените арабски емирства шейх Халифа.

Богатството на шейх Халифа се оценява на 30 милиарда паунда и той е дори по-богат от своя полу-брат шейх Мансур, който направи „гражданите“ два пъти шампиони, откакто ги закупи през 2008-а година.

Говорител на „Висшата лига“ потвърди вчера, че нищо не може да спре подобна сделка: „Няма правило във „Висшата лига“, което да забранява на роднини да притежават различни футболни клубове.“

„Ливърпул“ се оценяват на 650 милиона паунда и са собственост на американската спортна инвестиционна компания „Фенуей Спортс Груп“.

„Фенуей“ закупиха „Ливърпул“ за 300 милиона паунда през 2010-а година, но оттогава досега цената на отбора се покачи.

Миналата година американското бизнес списание „Форбс“ определи мърсисайдци като осмия най-ценен футболен клуб в света.

Увеличението на цената е благодарение на новата сделка за правата на „Премиършип“ на стойност 5,136 милиарда паунда, която ще влезе в сила през следващата година, и по-добрата маркетингова политика на „Ливърпул“.

Инвестицията от Близкия изток ще позволи на Юрген Клоп да се бори с най-богатите клубове през лятото, като основна трансферна цел на германеца според „Дейли Стар“ е Робърт Левандовски.

Шейх Халифа беше свързван със закупуването на „Ливърпул“ още през 2010-а година. Информацията беше споделена от блога, предшествал „Отбор.bg“: http://operatura.blogspot.bg/2010/06/blog-post_09.html

КоментариВашият коментар

Последвай ни: