Рафаел Бенитес: Исках да взема Азар в „Ливърпул“

от журналист.бг | вторник, 27 ноември 2012 | 04:47

image

Като мениджър на "Ливърпул" сегашният треньор на "Челси" Рафаел Бенитес се опита, но не успя да привлече обещаващи играчи като Дани Алвеш и Стеван Йоветич, които после се превърнаха в големи звезди.

Пропускът да бъдат привлечени тези футболисти на "Анфийлд" определено повлия върху представянето на "Ливърпул". В интервю Бенитес сподели също така, че се опитал да привлече футболист от сегашния тим на "Челси", докато испанецът беше начело на "червените".

Бенитес каза в събота пред репортери: "Мога да ви кажа за 200 играча в моята кариера, които се опитах да привлека, но не можах."

"Аз не съм някой, който няма опит и ще каже: "Аз ще направя това или онова", това не е разумно. Човек трябва да бъде разумен."

"Ние искахме Еден Азар в "Ливърпул". Не успяхме да подпишем с него. В нашия списък той беше на първо място, но се принудихме да подпишем с последния от него."

В своята книга "Мечти за Шампионската лига" Рафаел Бенитес твърди, че му е било попречено да привлече поне трима футболисти, които да подобрят тима от сезон 2008-2009 година.

Бенитес споделя: "Знаехме, че ни трябва футболист, който да помага на Фернандо Торес, тъй като Давид Нгог все още се развиваше. Играчът, когото набелязахме за тази роля, беше Стеван Йоветич."

"Парите, с които си мислихме, че разполагаме, трябваше да стигнат и за още един централен защитник. Двамата играчи, които искахме, бяха Силвен Дистен, тогава играч на "Портсмут", и Матю Ъпсън от "Уест Хам". Двамата играчи имат сериозен опит във Висшата лига."

"Ако бяхме подписали с някои от тези двамата и бяхме привлекли интелигентния и мощен Йоветич, щяхме да имаме тим, който е по-добър от отбора, с който почти изпреварихме за шампионата "Манчестър Юнайтед"."

Информацията, споделена от Бенитес, потвърждава написаното от "Отбор.bg" и неговия дъщерен блог "Liverpool.Operatura.Info" още преди две години за интереса на "Ливърпул" към Азар. Повече може да прочетете тук, тук, и тук.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: