Пепе Рейна замесен в расистки скандал заради реклама

от журналист.бг | четвъртък, 01 март 2012 | 09:42

image

Испанска телевизионна реклама с участието на Пепе Рейна беше свалена от ефир, след като се появиха оплаквания, че тя е расистка и хомофобска.

В рекламата Рейна, чието презиме означава "кралица" на испански, е представен на вожд на племе, който го избира за партньор. Британската организация "Оперейшън Блек Воут" се оплака на испанската застрахователна компания "Групама сегурос", че нейната реклама показва чернокожите хора в джунглата като глупави, изостанали и варварски хомосексуалисти.

"Групама" заявиха, че според тях рекламата няма обидно или дискриминационно съдържание.

Директорът на "Оперейшън Блек Воут" Саймън Уули каза: "Питам първо как биха се чувствали испанците, ако англичаните говореха за тях като за глупави, изостанали и варварски хомосексуалисти?"

"И второ какво ни показва това за Пепе Рейна? Вратарят на "Ливърпул" живее и работи в Обединеното кралство почти от десет години. Дали си мисли, че е добре да описва чернокожите хора по този начин? Мисли ли, че неговите тъмнокожи съотборници ще се смеят на тази шега?"

29-годишният Пепе Рейна се присъедини към "Ливърпул" през 2005 от "Виляреал" и е един от най-важните играчи на мърсисайдци.

Отборът на "Ливърпул" вече беше замесен в расистки скандал тази година, след като Луис Суарес беше наказан за осем мача заради обвинения в расистки обиди срещу Патрис Евра.

Екипът на "Отбор.bg" твърдо застава против всякакви форми на расизъм и дискриминация (ако въобще някого го интересува, бел.ред.), но все още може да различи шегата от сериозните случаи на расистки обиди. Поради тази причина може да видите рекламата тук.

Имате мнение по въпроса? Регистрирайте се и коментирайте тук. При проблеми с регистрацията, моля, пишете на support@otbor.bg.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: