Моуриньо „разочарован“, че не е получил работата в „Ливърпул“

от журналист.бг | петък, 23 септември 2016 | 07:20

Жозе Моуриньо

Бившият полузащитник на „Ливърпул“ Дани Мърфи твърди, че Жозе Моуриньо е бил близо до това да бъде назначен за мениджър на мърсисайдци през лятото на 2004-а година.

Мърфи разкри пред радио „Токспорт“ в Англия, че Моуриньо е бил в директна битка с Рафаел Бенитес за мениджърското място на „Анфийлд“ в края на кариерата му в „Порто“.

В края на краищата Бенитес беше избран вместо Моуриньо за мениджър на „Ливърпул“, но Мърфи смята, че историята можеше да бъде друга, ако португалецът беше поел тима от Мърсисайд.

Мърфи каза: „Когато Бенитес беше назначен в „Ливърпул“, борбата беше между него и Моуриньо.“

„Със сигурност знам, че Моуриньо искаше работата в „Ливърпул“ на всяка цена.“

„Но „Ливърпул“ предпочетоха Бенитес, защото той беше спечелил току-що титлата в Испания и „Купата на УЕФА“ с „Валенсия“, и ръководството реши, че неговата кандидатура е по-добра в сравнение с някой, който по това време е спечелил тези неща само в Португалия.“

„Знам, че Моуриньо беше много разочарован.“

„Аз също съм разочарован, защото Бенитес дойде и не пожела да остана в отбора. Разочарован съм, защото ако беше дошъл Моуриньо, той можеше да поиска да остана.“

Рафаел Бенитес спечели „Шампионската лига“ в първия си сезон с „Ливърпул“, докато Моуриньо спечели „Премиършип“ и победи отбора на испанеца във финала за „Купата на Лигата“.

Презрението на Жозе Моуриньо към Рафаел Бенитес винаги е било очевидно и е възможно още да има неприязън към испанския тактик, от когото той загуби битката за мениджърския пост на „Анфийлд“ преди 12 години.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: