Матейс де Лигт трябва да се присъедини към „Ливърпул“, твърди бивша звезда на Холандия

от Валентин Апостолов | петък, 15 февруари 2019 | 02:43

Матейс де Лигт

Бившето крило на холандския национален отбор по футбол Рене ван дер Гийп смята, че Матейс де Лигт трябва да се присъедини към „Ливърпул“, тъй като това ще е в полза на холандския футбол в дългосрочен план.

Смята се, че ще има много желаещи за подписа на Де Лигт през лятото, като вече водещи клубове са проявили интерес към 19-годишния капитан на „Аякс“.

„Барселона“, „Манчестър Юнайтед“ и „Ювентус“ са свързвани с интерес към защитника, като се очаква „Аякс“ да го продадат в края на сезона за голяма сума пари.

Но Ван дер Гийп смята, че ако Матейс де Лигт се присъедини към „Анфийлд“, това ще бъде от голяма полза за Холандия, тъй като ще играе с Върджил ван Дайк всяка седмица.

Той твърди, че националният отбор на Холандия ще се възползва от факта, че двамата им водещи централни защитници ще играят заедно на клубно ниво.

Бившето крило на Холандия е цитирано да казва от холандската медия „Вутбол Примьор“: „Ще бъде чудесно за холандския футбол, ако тези двама играчи могат да играят заедно за пет или шест години.“

„Тогава ще имаме най-добрата двойка в централна защита в Европа.“

Очаква се „Аякс“ да получат около 80 милиона евро за Де Лигт през лятото.

Един от най-достоверните източници на „Отбор.bg“, близък до „Ливърпул“, сподели във връзка с интереса на мърсисайдци към младата холандска звезда:

„Отборът на „Ливърпул“ искат да привлекат Матейс де Лигт, но има голяма конкуренция.“

„Смятам, че ситуацията повече прилича на „нека се опитаме и да видим какво ще стане“, тъй като „Барселона“ са фаворити за неговия подпис от много време насам.“

„Той прояви преди и желание да играе в „Ла Лига“.“

КоментариВашият коментар

Последвай ни: