„Манчестър Сити“ правят запитване за Хави Мартинес

от журналист.бг | петък, 11 ноември 2011 | 01:54

image
Според испанския журналист Гилем Балаге отборът на "Манчестър Сити" е направил запитване за полузащитника на "Атлетик Билбао" Хави Мартинес
 
В същото време се появиха слухове, че тимът на "Манчестър Юнайтед" също проявява интерес към 23-годишния футболист, но Балаге твърди, че нито е имало контакт между двата клуба, нито "червените дяволи" са се свързали по някакъв начин с играча.
 
Хави Мартинес има дългосрочен договор с "Атлетик Билбао", което поставя "лъвовете" в много силна позиция. Мартинес има клауза в договора, която му позволява да напусне клуба срещу определена сума, но тя не може да бъде активирана практически от клуб извън Испания.
 
"Атлетик Билбао" няма да се притесняват, че полузащитникът може да ги напусне със свободен трансфер поне още четири години. Испанският клуб най-вероятно няма да се раздели охотно с играча си, тъй като няма да може лесно да замени Мартинес заради политиката си да използва само баски футболисти.
 
Отборът на "Атлетик" иска да се съревновава с най-добрите клубове в "Ла Лига" и не искат да бъдат възприемани като клуб, който разпродава играчите си. Твърди се, че е необходима оферта от около 40 милиона евро, преди испанският клуб да се съгласи да започне преговори.
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: