„Ливърпул“ очакват сделката за Мохамед Сала да се случи до две седмици; Джон Хенри бесен заради трансфера на Върджил ван Дайк

от Валентин Апостолов | сряда, 14 юни 2017 | 10:31

Мохамед Сала

Мохамед Сала може и да не е осигурил все още завръщането си в „Премиършип“, но вече се правят необходимите стъпки, за да се осигури плавния му преход към футболен клуб „Ливърпул“.

Достоверни източници, близки до „Ливърпул“, са убедени, че ще се стигне до споразумение между „червените“ и „Рома“ за 24-годишното крило, след като нещата са се раздвижили в необходимата посока на „Анфийлд“ преди два дена, въпреки че мърсисайдци преговарят и с други опции, ако сделката пропадне.

Преди два дена е започнала процедурата във връзка с настаняването на младото семейство на египтянина. Източници, близки до „Анфийлд“, информираха, че сътрудници на клуба са се свързали с жената на Мохамед Сала Маги, за да й помогнат с преместването на играча и покриването на всички техни нужди.

Разговорите продължават между двата клуба, като „Ливърпул“ смятат, че могат да бъдат приключени до две седмици, въпреки че клубът може да не обяви трансфера веднага, ако той бъде договорен.

Италианците искат по-висока цена от предложената им първоначално от мърсисайдци трансферна сума от 28 милиона паунда. Очаква се „Ливърпул“ да направят съвсем скоро нова оферта, но надали „червените“ ще платят исканите от „Рома“ 40 милиона паунда.

Собственикът на „Ливърпул“ Джон Хенри е бил бесен на официалните лица на клуба заради случая с Върджил ван Дайк (интересът на „Ливърпул“ остава, бел. ред.), и е казал, че сделката за Сала „трябва да се случи“. Достоверни източници твърдят, че Хенри е бил много недоволен от факта, че мениджърът и феновете „няма с какво да се гордеят“ до този момент през трансферния прозорец.

Изглежда, че „Фенуей Спортс Груп“ са разочаровани, че трансферите на Ван Дайк и Сала не са потвърдени и футболистите не са доставени на Юрген Клоп, след като те му обещаха, че ще го подкрепят напълно през това лято.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: