„Ливърпул“ отхвърлят слуховете за продажба

от журналист.бг | събота, 27 юли 2013 | 03:13

image

Отборът на "Ливърпул" отхвърли слуховете, че собствениците на мърсисайдци "Фенуей Спортс Груп" са обявили клуба за продажба.

Вчера се появиха слухове, че Джон Хенри, американският собственик на "червените", е готов да приеме оферта за тима от "Висшата лига".

"Фенуей" закупиха клуба през 2010 година, след като "Ливърпул" преживя трудни времена под ръководството на предишните собственици Том Хикс и Джордж Жилет.

"Ливърпул" все още не успяват да си проправят път към "Шампионската лига" въпреки инвестициите в отбора. Брендън Роджърс успя да класира отбора на седмо място миналия сезон.

Според слухове в британската преса "Ливърпул" е на пазара с обявена неофициално цена от 350 милиона паунда.

"Ливърпул" и собствениците на отбора отхвърлиха обаче тези слухове. Говорител на отбора заяви: "Собствениците от "Фенуей Спортс Груп" искат да стане ясно, че футболен клуб "Ливърпул" не се продава. Няма истина в тези слухове."

Говорител на "Фенуей" каза: "Както много слухове в миналото, и в този няма истина. Ние не сме имали срещи във връзка с продажбата на клуба, не знаем кой е източникът на тези слухове."

Твърди се, че "Фенуей Спортс Груп" са получили оферта от петролната компания от Саудитска Арабия "Сауди Арамко". Също така източници от Лондонското сити твърдят, че двама американски милиардери също могат да бъдат разглеждани като потенциални собственици на клуба.

Въпреки заявлението на "Фенуей" "Отбор.bg" смята, че има истина в тези слухове. Информацията е твърде конкретна, за да бъде пълна измислица от страна на британските медии. Също така тези слухове потвърждават информацията на сайта и неговия дъщерен блог "Liverpool.Operatura.Info", че собствениците на мърсисайдци обмислят да се разделят с клуба. Още по темата може да прочетете тук:

"Фенуей Спортс Груп" готови да продадат "Ливърпул"

http://www.otbor.bg/sportove/futbol/futbol-angliya/premiarship/livarpul/fenuey-sports-grup/fenuey-sports-grup-gotovi-da-prodadat-livarpul.html

"Ливърпул" отхвърлят оферта за закупуване

http://www.otbor.bg/sportove/futbol/futbol-angliya/premiarship/livarpul/fenuey-sports-grup/ekskluzivno-livarpul-othvarlyat-oferta-za-zakupuvane.html

Потенциален купувач на “Ливърпул

http://liverpool.operatura.info/?p=1531

КоментариВашият коментар

Последвай ни: