Гражданската война на „Анфийлд“ избухна официално

от журналист.бг | сряда, 06 октомври 2010 | 11:17

image
Футболен клуб "Ливърпул" публикува официално изявление към пресата, което потвърждава наличието на две отлични оферти за отбора и разкрива опита на собствениците Том Хикс и Джордж Жилет да премахнат изпълнителния директор Кристиян Пърслоу и финансовия директор Йън Айре. Американците са искали да назначат на тяхно място Мак Хикс и Лори Кей Маккъчън.
 
Пълен текст на изявлението (http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-news/liverpool-fc-statement-3):
 
"Бордът на директорите получи две отлични финансови оферти за клуба, които ще изплатят дълга. Днес (5 октомври) беше свикана среща на директорите, за да се обсъдят офертите и да бъде одобрена продажбата (на "Ливърпул"). Малко преди срещата собствениците Том Хикс и Джордж Жилет се опитаха да премахнат изпълнителния директор Кристиян Пърслоу и финансовия директор Йън Айре и да назначат на тяхно място Мак Хикс и Лори Кей Маккъчън.
 
Случаят се обсъжда от правна гледна точка и когато настъпи подходящият момент ще бъде направено ново изявление.
 
Междувременно Мартин Броутън, Кристиян Пърслоу и Йън Айре продължават с усилията да продадат клуба възможно най-рано."
 
Малко по-късно Том Хикс направи изявление, цитирано от "Скай Нюз":
 
"Аз и Джордж Жилет имаме желание да продадем ФК "Ливърпул". Все пак, като имаме предвид значителната инвестиция, която направихме в клуба и увеличаването на приходите, сме на мнение, че настоящите оферти са значително по-ниски от цената на отбора."
 
Видеото на Майк Джефрис срещу Том Хикс и Джордж Жилет с участието на Джон Олдридж, Йън Маккълък (Echo & the Bunnymen), Рики Томлисън и др., може да видите тук:
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: