Фъргюсън защитава „грънчарите“ на Пулис

от журналист.бг | вторник, 04 януари 2011 | 12:42

image
Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Александър Фъргюсън разкритикува обвиненията на своя колега Арсен Венгер към отбора на "Стоук Сити". "Манчестър Юнайтед" посреща "грънчарите" тази вечер на "Олд Трафорд".
 
Фъргюсън похвали мениджъра на "Стоук" Тони Пулис за начина, по който подготвя своя отбор. Шотландецът харесва как Пулис се справя с непрекъснатите нападки на своите колеги към начина на игра на "грънчарите".
 
Александър Фъргюсън посочи Арсен Венгер като един от тези треньори.
 
Шотландецът сподели: "Хората критикуват отбора за грубия начин, по който играят, но те се стараят да правят това, което могат най-добре."
 
"Предполагам, че Арсен Венгер е един от най-големите критици на отбора им, но той има навика да се отклонява от темата. Така например той обвини лошото тревно покритие на терена за загубата от нас преди Коледа, и аз така и не успях да разбера защо го прави."
 
"Възхищавам се много на Тони (Пулис) на това как понася шеговито критиката към своя отбор. Ако не друго, критиката стимулира футболистите да играят по-добре."
 
Арсен Венгер беше бесен на футболиста на "Стоук" Райън Шоукрос, след като бившият играч на "червените дяволи" счупи крака на Аарън Рамзи. През 2008 година французинът обвини "грънчарите", че играят футбол все едно играят ръгби, и нарече някои от техните футболисти "страхливци".

КоментариВашият коментар

Последвай ни: