Ексклузивно: „Фенуей спортс груп“ се свързват с двама мениджъри

от журналист.бг | вторник, 15 май 2012 | 04:12

image

Според достоверни източници, близки до "Анфийлд", представители на "Фенуей спортс груп" са се свързали с агентите на двама бивши треньори в "Премиършип" във връзка с мениджърската позиция в "Ливърпул", ако сегашният мениджър Кени Далглиш напусне.

Мениджърът на "Ливърпул" Кени Далглиш излетя за Бостън за разговори със собствениците и според самия него ще бъде уволнен.

Източник, близък до семейството на Далглиш, сподели: "Той ще обясни как стоят нещата според него, но смята, че всичко е свършило вече. Не знаем още."

"Фенуей" наблюдават за евентуален заместник на Далглиш, ако решат, че е време за промяна. Те не се разговаряли с никого директно, но според достоверни слухове техни представители вече са се свързали с няколко треньори.

Източник, близък до клуба, заяви: "Има списък от петима (мениджъри). Трима от тях са особено желани, като двама от тези тримата са свободни в момента. Става въпрос за Рафа Бенитес и Андре Вилаш-Боаш."

Третият желан мениджър от списъка е все още на работа в друг клуб и засега неговото име не е известно. Английската преса предположи, че това може да е мениджърът на "Уигън" Роберто Мартинес, но засега няма точни сведения по въпроса.

Роберто Мартинес остава все пак опция за клуба.

Източникът добави: "Консултант, представящ "Фенуей", беше в Мадрид, за да се срещне с агенцията "Gestifute" (Хорхе Мендес), но е останал с впечатлението, че Жозе Моуриньо ще остане в Испания, освен ако "Челси" не направят оферта за него. Не е била направена оферта."

"Представители на "Фенуей" са говорили неофициално с Рафа Бенитес и Вилаш Боаш, но засега не им е предложена оферта."

Публична тайна е, че Рафаел Бенитес иска да се завърне на "Анфийлд", но от неговия лагер твърдят, че той няма да е наличен след това лято, тъй като има оферти от Англия.

Бенитес ще узнае тази седмица дали ще има предварителни разговори с "Ливърпул". Според неговия лагер той твърдо отказва да преговаря с клуб, който има в момента мениджър. Испанецът очаква обаждане тези дни, което да даде отговор веднъж завинаги дали ще се завърне на "Анфийлд", или не.

За Вилаш Боаш източникът каза: "Това, което се случи в "Челси", не притеснява никого. Джон Хенри разговаря с Андре Вилаш Боаш, преди да назначи Далглиш. Ако "Фенуей" решат да уволнят Кени, португалецът е един от най-силните кандидати за неговото място. Проведени са разговори, но за разлика от Бенитес обстоятелствата са различни. Бенитес има кариера, за която да мисли, докато Андре Вилаш Боаш е в самото начало на своята."

"Никой не знае какво ще направят "Фенуей". Футболните им съветници ги карат да направят промяна. Но има сантиментални съображения за това, а и американците не искат феновете да се обърнат срещу тях."

"Знам, че собствениците искат да назначат футболен директор, преди да започнат плановете за лятото. Някой със сигурност работи по този въпрос зад закрити врати. Ще се учудя, ако до първи юни най-късно не се появи информация за новия футболен директор. Без съмнение Чики Бегиристайн е най-желаният кандидат за мястото."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: