Джером Д’Амброзио ще кара за “Върджин Рейсинг”

от журналист.бг | вторник, 21 декември 2010 | 05:39

image
“Върджин Рейсинг” обявиха, че белгийският пилот Джером Д’Амброзио ще партнира на Тимо Глок през следващия сезон.

Белгийският пилот пилотира за “Върджин Рейсинг” тази година в петъчните тренировки за “Гран при” на Сингапур, Япония, Корея и Бразилия. Той участва и в тестовете за млади пилоти, които се проведоха в Абу Даби, управлявайки автомобила VR-01.

“Развълнуван съм, че постигнах целта си – да получа пилотско място в отбора на ‘Върджин Рейсинг’ ”, сподели младият белгиец, който бе тестов и резервен пилот на “Рено” за 2010 година.

“Беше трудно, защото имаше много претенденти за това пилотско място. Чувствам се много добре в отбора – те са много добри професионалисти и са амбициозни личности. Вълнуващо е да си част от екип, който ще се развива в бъдеще”.

“Следихме отблизо прогреса на Джером в сериите GP2 и бе ясно, че той е пилот, който си струва да бъде взет под внимание. Представянето му на петъчните сесии и на тестовете за млади пилоти надмина всичките ни очаквания.”
 

“Искам да благодаря на Лука ди Граси за важната роля, която изигра в изграждането на отбора ни. Пожелаваме му успех в кариерата му на пилот, която без съмнение ще бъде вълнуваща!” – Джон Буут, шеф на отбора. 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: