Борислав Кьосев: Тошко възкръсна

от журналист.бг | вторник, 26 октомври 2010 | 04:13

image
Беше напрегнат двубой. Може би най-хубавото в него е, че спечелихме. Испания не е никак лош отбор. Състезателите не са ръстови, но разкриха нашите нападатели и ги обезкуражиха на моменти. Нападението ни беше толкова лесно разгадаемо за иберийците заради добрия стар проблем: липсата на адекватно посрещане. Това не ни позволя игра през центъра, затова и не сме комбинативни. Всичките ни топки минават през нападателите. До някаква степен това ни прави малко демоде. Притесниха ме освен това сривовете. Вече на няколко пъти решаваме, че противникът сам ще падне. В съвременния спорт никой няма право на подобни тънки сметки. Победата се гони със зъби и нокти до последната точка. За щастие, имаше и хубави неща, най-вече пробуждането на Тошко Алексиев. Той се представяше особено колебливо до този момент и имаш нужда от мач като този. Аз съм бил състезател на неговия пост (посрещач – б.а.) и знам едно: когато не ти върви посрещането, и нападението спира да се получава. На Тошко не му тръгна в задна линия играта в предишните срещи, но срещу Испания най-сетне се доказа с много добри атаки. За разлика от него Владо Николов нямаше ден. Но няма как да го виним. Той винаги играе на едно много високо ниво и ние сме свикнали да очакваме от него чудеса от храброст. Има противници, които просто не са ти удобни. За щастие силовите атаки на Алексиев и на Матей компенсираха неговата липса.
 
Незаслужено всички се нахвърлиха над бразилците. Аз даже се ядосвам, че не направихме като тях. Щом регламентът оставя вратички, те трябва да се използват. Друг е въпросът защо това е така. Да се бута толкова напред домакина и да жертва имиджа на спорта в името на тази кауза, просто е безогледно. Хубавото е на този мондиал е, че вече слаби отбори просто няма. Всеки търси своето място под слънцето, спортът се глобализира.
 
С Куба е удоволствие да се играе. Когато аз бяха състезател, те не гледаха чак толкова професионално на нещата, както е сега. Най-важното е да не се подведем по техния темперамент. Да играем бавно и много концентрирано, без да допускаме непредизвикани грешки. И никакви спадове като тези срещу Испания. В такъв случай Куба може да се окаже един доста удобен съперник.
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: