Бадоер напуска “Ферари”

от журналист.бг | събота, 18 декември 2010 | 08:12

image
В специален ден, отреден за феновете на “Ферари” на автомобилното изложение в Болоня, тест пилотът на италианската марка сподели:

“Дори след толкова много години, да карам тук, толкова близо до феновете и да им дам възможността да усетят мощта на тези автомобили е чувство което никога не може да ме остави ранодушен.

Освен това, днешния ден беше много емоционален за мен от обичайното, защото това е моето последно появяване в ролята на тест пилот на “Ферари”. Нещото, което ще ми липсва най-много е пилотирането на болид от Формула 1. Не успях да попадна в светлината на прожекторите, но останах фокусиран във работата си – да карам автомобила на границата на неговите възможности и да разбера, къде има възможности за подобрения.

Това е нещо което ми липсва много, тъй като тестовете са много съкратени и няма много работа за тестовия пилот.”

Попитан дали съжалява за нещо, той заяви: “Единственото нещо за което съжалявам, беше че карах само в две състезания.”

“По това време не бях карал от десет месеца и седнах в автомобил, към който ми беше много трудно да се приспособя и не успях да покажа на какво съм способен.”
*коментара на Бадоер се отнася за двете състезания в които той пилотира за "Ферари" след инцидента на Фелипе Маса във Гран При на Унгария. Той кара в Гран При на Европа и Гран При на Белгия, като завърши съответно на 17-то и 14-то място и бе остро критикуван за неспособността си да даде бързи времена.  

За сегашните пилоти на “скудерията” Бадоер каза: “Алонсо е велик шампион, пилот, който ще побеждава много, защото умее да работи сплотено с отбора. Маса имаше труден сезон, но той е страхотен пилот, познавам го достатъчно добре.”

КоментариВашият коментар

Последвай ни: