Юрген Клоп удължи договора си с „Ливърпул“

от Валентин Апостолов | петък, 13 декември 2019 | 09:10

Юрген Клоп

Отборът на „Ливърпул“ съобщи, че мениджърът на клуба Юрген Клоп удължи договора си с „червените“ до 2024-а година. Новината беше съобщена в социалните медии от „Ливърпул“ в петък и беше посрещната с всеобща радост от феновете на мърсисайдци.

Дъщерният блог на „Отбор.bg“, „Ливърпул.Опература.Инфо“, съобщи за срещата между агента на Клоп и ръководството на „Ливърпул“ във връзка с новия договор още на десети декември, вторник: http://liverpool.operatura.info/?p=3690

Новият договор на Клоп ще го задържи на „Анфийлд“ за още четири години и половина. Новината идва, след като Клоп сподели пред списание „ФорФорТу“, че Стивън Джерард може би ще бъде следващият мениджър на „Ливърпул“, като бившият полузащитник на мърсисайдци може да поеме отбора по-рано, отколкото се очаква.

Откакто се присъедини към тима от „Анфийлд“ през 2015-а година, Клоп изведе „Ливърпул“ до финал в „Лига Европа“ и до два последователни финала в „Шампионската лига“. Въпреки че „червените“ не постигнаха победа в първите два финала, те спечелиха „Шампионската лига“ през миналия сезон с победа 1:0 над „Тотнъм Хотспър“ в Мадрид. Оттогава насам „Ливърпул“ спечелиха суперкупата на УЕФА, като могат да спечелят и световното клубно първенство на ФИФА през следващата седмица.

Продължаването на договора на Клоп ще позволи на „Ливърпул“ да се развива и през следващото десетилетие. Подписването на новия договор показва и желанието на „Ливърпул“ да поддържа атмосферата на победители, създадена от Юрген Клоп, след като пое отбора от Брендън Роджърс.

Мениджърът не беше единственият член на треньорския състав, който получи нов договор, след като „Ливърпул“ и неговите собственици от „Фенуей Спортс Груп“ удължиха и договорите на треньорите Петер Кравиец и Пепийн Линдерс.

В официално изявление, публикувано от „Ливърпул“, „Фенуей Спортс Груп“ бяха много развълнувани да обявят удължаването на договора на Клоп. В изявлението беше споделено, че когато Клоп е бил назначен начело на клуба, той е бил „перфектната комбинация“ за „Ливърпул“. Няма съмнение, че Клоп напълно доказа това твърдение. Под ръководството на германския мениджър „Ливърпул“ изглеждат като тима от недалечното минало, когато Бил Шенкли, Боб Пейсли и Кени Далглиш бяха мениджъри.

Разбира се, „Ливърпул“ трябва да спечелят още отличия, за да може Клоп да достигне нивото на другите трима. Трябва да се отбележи обаче, че Клоп наследи „Ливърпул“ след мрачни дни на Хикс и Жилет и идването на „Фенуей“. Разликата между тогава и сега е светлинни години.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: