Валтери Ботас: „Уилямс“ е най-доброто място за мен в момента

от журналист.бг | неделя, 14 септември 2014 | 12:08

image

Валтери Ботас каза, че неговият приоритет винаги е бил да преподпише с "Уилямс", тъй като според него това е най-доброто място, на което може да бъде за шампионата във "Формула 1" през следващата година.

"Уилямс" се преродиха тази година, след като спечелиха само пет точки през изминалия сезон. Тимът от Гроув има 177 точки през този сезон, като неговите пилоти успяха да се качат пет пъти на почетната стълбица. Валтери Ботас има 122 точки, две втори и две трети места.

Финландецът преподписа с английския тим за следващия сезон. Списание "Аутоспорт" попита Ботас дали е мислил за друг отбор, на което пилотът отговори: "Това е работа на моят мениджмънт и те нямат практиката да говорят с мен за тези неща."

"Но се съмнявам, че е имало подобни разговори. Мисля, че "Уилямс" бяха приоритет за следващия сезон, след като се вижда прогреса, който правим по време на състезанията."

"Мисля, че най-вероятно това е най-доброто място за мен през следващия сезон."

Валтери Ботас беше по-предпазлив в отговора си на въпроса дали "Уилямс" може да направят кола, с която да се бори за титлата във "Формула 1".

25-годишният финландски пилот каза: "Смятам, че отборът се подобрява с всеки изминал момент."

"В момента моят фокус е насочен към края на сезона – да спечеля възможно най-много точки във всяко едно състезание. Добре е да знам, че ще остана в тима и през следващия сезон, когато наистина може да се преборим за още по-добри резултати."

"Но все още е много рано да мисля какво ще се случи след това."

"Трябва да се фокусирам върху това какво ще се случи сега и следващата година. Работата на моя мениджмънт е да мисли какво ще се случи с мен след това."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: