„Уилямс“ може да заменят двигателите на „Мерцедес“ с тези на „Рено“

от Валентин Апостолов | неделя, 07 юли 2019 | 09:20

Уилямс Рено

Отборът на „Уилямс“ във „Формула 1“ може да направи промени през сезон 2020, след като се появиха слухове, че могат да сменят двигателите на „Мерцедес“ с тези на „Рено“.

Британският отбор е един от най-успешните отбори в историята на „Формула 1“, като са спечелили девет титли на конструкторите, а само „Ферари“ са спечелили повече. Въпреки това тяхната последна титла беше преди 22 години, като те постепенно отпаднаха от редиците на най-конкурентоспособните отбори.

През 2019-а година те определено са най-лошият тим на стартовата решетка, като Робърт Кубица и дебютантът Джордж Ръсел постоянно завършват последни.

Липсата на скорост не е била никога по-явна, отколко през сегашния сезон.

През годините „Уилямс“ са имали десет различни доставчици на двигатели – „Форд-Косуърт“, „Хонда“, „Джуд“, „Рено“, „Мекахром“, „Супертек“, „БМВ“, „Косуърт“, „Тойота“ и „Мерцедес-Бенц“.

Според „АутоБилд“, „Уилямс“ ще се опитат да променят съдбата си, като напуснат „Мерцедес“ за сметка на „Рено“, които имат успех през сезон 2019 с отбора на „Макларън“, който е на четвърто място след първите четири състезания.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: