Уейн Хъси от „Дъ Мишън“ с кавър на „Дъ Систърс ъф Мърси“ за благотворителен сингъл

от журналист.бг | неделя, 06 март 2016 | 11:38

Китаристът и вокалист на британската група „Дъ Мишън“ Уейн Хъси възнамерява да пусне седеминчов сингъл, включващ кавър на песента на „Дъ Систърс ъф Мърси“ „Marian“, която е записана първоначално от Хъси и Андрю Елдрич.

Сингълът, който ще бъде издаден в ограничен тираж, ще излезе за „Рекърд Стор Дей“ на 22-и април.

Другата песен, която ще бъде включена в сингъла, се казва „My Love Will Protect You“ и е записана от Уейн Хъси и Ребека Казанова за благотворителния албум „Canciones De Cuna“.

Текстовете на песните са написани от бездомни деца от Буенос Айрес, Аржентина, и са превърнати от местни и международни звезди в приспивни песни. Средствата от продажбата на албума ще отидат за подкрепа на културните центрове в Аржентина, които предлагат уроци по изкуство, музика, театър и фотография за бездомните деца.

Песента „Marian“ излезе в дебютния албум на „Дъ Систърс ъф Мърси“ „First and Last and Always“, издаден на 11-и март 1985-а година от „Мърсифул Релийз“ и „WEA“.

Текстът на песента е вдъхновен от оригиналния текст на Гари Маркс на песента „First and Last and Always“, която се е казвала първоначално „The Scottish One“. Името на песента идва от името на приятелка на групата от Хамбург, Мариан.

Вижте оригинала на песента тук:

КоментариВашият коментар

Последвай ни: