Уеб чат с Тони Барет от „Таймс“ – сезонът на „Ливърпул“, Бен Арфа, Ериксен и тактиката на Роджърс*

от журналист.бг | сряда, 13 март 2013 | 10:39

image

Въпрос: "Тони, според много слухове, идващи от уважавани вестници в Холандия, "Ливърпул" са фаворити за подписа на Ериксен през лятото. Той не държи да играе в Шампионската лига на всяка цена, а иска да играе в голям клуб. Чул ли си нещо за това?"

Тони Барет: "Има няколко английски клуба, които имат интерес към Ериксен. "Ливърпул" са един от тях, но е малко прибързано да твърдим, че са фаворити."

Въпрос: "Като се има предвид, че "Ливърпул" преминаха невредими през едно от трудните препятствия, които им оставаха, мислиш ли, че могат да продължат победния си ход? Реалистично къде може да завърши клубът този сезон?"

Тони Барет: "Мисля, че победата в неделя беше най-важната за Брендън Роджърс, откакто пое "Ливърпул". "Ливърпул" не играха както могат и не заслужаваха да победят, но намериха път, не без помощта на "Тотнъм", към трите точки. Такива победи им убягваха преди, победи, в които "Манчестър Юнайтед" са специалисти. Това означава, че най-вероятно най-накрая психическата стабилност е съчетана с техническите възможности на футболистите. Ако това е така, не виждам причина победният ход да не продължи."

Въпрос: "Ако беше на мястото на Роджърс, би ли се опитал да привлечеш отново Торес, ако е наличен на по-ниска цена?"

Тони Барет: "Преди година щях да кажа, че си заслужава да се рискува с Торес, ако е наличен на разумна цена. Сега не съм толкова сигурен. Очевидно е, че той е сянка на самия себе си и клубът, който го вземе, защото не мисля, че Торес ще остане в "Челси" след края на този сезон, ще има тежката задача да го възстанови психически и физически."

Въпрос: "Отборът на "Ливърпул" опитва ли се да наеме технически директор през лятото?"

Тони Барет: "Саф, поне аз не знам да търсят, но това не означава, че не търсят!"

Въпрос: "Мислиш ли, че Роджърс има интерес към Бен Арфа?"

Тони Барет: "Бен Арфа е един от атакуващите играчи, които са в полезрението на Роджърс. Но не виждам как "Нюкасъл" биха го продали."

Въпрос: "Смяташ ли, че в битката в неделя между Андре Вилаш Боаш и Брендън Роджърс единият мениджър надделя над другия? И двамата са познати с тактическия си подход към срещите, с непохватните си псевдо-психологически игри, и двамата са били в "Челси", всеки можеше да бъде на мястото на другия по едно време, така че според мен е много интересно как се представиха един срещу друг."

Тони Барет: "Аз харесвам много Андре Вилаш Боаш. Той отиде в неподходящия клуб в неподходящото време, но откакто пое "Тотнъм" показа какво може. Тактиката на Роджърс в неделя беше интересна, защото мениджърът на "Ливърпул" накара отбора си да се върне назад повече от обикновено и да играе на контраатаки. Това даде положителен ефект, особено в първите 25 минути, но след това "Тотнъм" поеха контрола над срещата, защото Бейл заигра малко по-назад и така лондончани получиха предимство в средата на терена.

Роджърс направи изключително важната смяна в лицето на Алън, който имаше за задача да опази Дембеле, който беше много добър в тази среща. Мисля, че няма да е честно да кажем, че някой от мениджърите е спечелил тактическата битка. Трябва да се отбележи, че въпреки победата на "Ливърпул", "Тотнъм" бяха по-добрият отбор."

Въпрос: "Страхотна победа в неделя за "Ливърпул, но отново видяхме Суарес да се разправя по време на срещата, най-вече с Паркър и Дембеле. Трябваше ли тези груби единоборства да продължат по време на срещата и трябваше ли съдията да декорира в жълто и двамата играчи, за да се успокои мачът?"

Тони Барет: "Аз много обичам тези разправии. Когато играех футбол през уикендите, щях да бъда разочарован, ако мачът свършеше без нито една разправия. Играчите винаги ще се опитват да се предизвикат един друг, като феновете обръщат по-голямо внимание на това, отколкото замесените футболисти."

Въпрос: "Вярно ли е, че футболистите на "Шалке" Кириакос Пападополус и Юлиан Дракслер са трансферни цели на "Ливърпул" за лятото?"

Тони Барет: "Не съм чувал нищо по този въпрос, така че нищо чудно клубът да подпише с тях на първи юни!"

*Уеб чатът е публикуван със съкращения

КоментариВашият коментар

Последвай ни: