Тони Еванс: „Ливърпул“ не притежава необходимата структура, за да помогне на Юрген Клоп по пътя на успеха

от журналист.бг | събота, 02 юли 2016 | 06:17

Юрген КлопСпоред достоверни източници, близки до „Анфийлд“, собствениците на „Ливърпул“ „Фенуей Спортс Груп“ не са задружна компания и трансферният комитет на мърсисайдци се бори за своето оцеляване.

Твърди се, че някои от членовете на комитета полагат големи усилия само и само да оправдаят заплатата си в клуба.

Британският журналист Тони Еванс разкри в своя подкаст за „Бетуей“, че на този етап в „Ливърпул“ цялата власт е в ръцете на мениджъра, но отборът няма последователна политика в това отношение.

Еванс разкри, че Юрген Клоп взима решенията в момента, и той е поискал Садио Мане да бъде привлечен в клуба. От 2012-а година насам властта за вземане на решенията в „Ливърпул“ е преминавала от ръцете на Брендън Роджърс в тези на трансферния комитет и обратно, в зависимост от това кой се представя по-добре в дадения момент.

Тони Еванс заяви, че не е оптимист за следващия сезон. Уважаваният журналист на „И Ес Пи Ен“ и „Лондон Ивнинг Стандарт“ смята, че макар Юрген Клоп да е най-добрият мениджър, който „Ливърпул“ са можели да вземат, той не е подобрил много отбора, откакто го пое от ръцете на Брендън Роджърс. Все пак Еванс призна, че това не са били играчи, които той е довел в отбора, и ще трябва да се изчака края на трансферния прозорец.

Еванс разкри, че това, което го притеснява най-много в „Ливърпул“, е, че клубът няма необходимата структура, която да помага на Юрген Клоп и неговия екип. Отборът няма добър изпълнителен директор, скаутите не си вършат добре работата, а в младежката академия е пълна бъркотия. Това, което се вижда на терена, е само върхът на айсберга и показва какво се случва в клуба. Журналистът каза, че добре управляваните клубовете побеждават, а лошо управляваните клубове губят, и Юрген Клоп е поел един лошо управляван клуб.

Тони Еванс каза, че „Фенуей Спортс Груп“ са възхитени от Юрген Клоп, като същото се е случило и преди с Брендън Роджърс, но германският мениджър няма да успее да изведе клуба до успехи само със своите усилия.

Бившият журналист на „Таймс“ изрази своите опасения, че след като „Евъртън“ са привлекли Роналд Куман, са готови да изхарчат много пари, а тяхната младежка академия е в много добро състояние. Това може да доведе до неприятния сценарий през октомври, в който „карамелите“ са похарчили повече пари от „Ливърпул“ през летния трансферен прозорец и са по-напред в класирането от мърсисайдци, което може да обърне феновете на „червените“ срещу Клоп.

Според Еванс фактът, че Джеймс Милнър е най-добре платеният футболист в „Ливърпул“, е проблем. Бившият футболист на „Манчестър Сити“ е щял да бъде чудесно попълнение в клуба, ако има още поне няколко звезди на „Анфийлд“, но определено не трябва да бъде играчът с най-голяма заплата в „Ливърпул“.

Според източници, близки до „Анфийлд“, „Фенуей Спортс Груп“ искат на всяка цена да наложат методите на Били Бийн във футбола и са готови да толерират статистиките при взимането на решения в клуба. Твърди се, че екипът на Юрген Клоп е бил „шокиран“ от трансферните цели, които клубът е бил набелязал през януарския трансферен прозорец.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: