Тони Барет: „Ливърпул“ не се интересуват от Юрген Клоп

от журналист.бг | сряда, 30 септември 2015 | 11:51

image

Според базирания в Ливърпул журналист на "Таймс" Тони Барет, бившият треньор на "Борусия Дортмунд" Юрген Клоп, който не работи в момента, има желание да преговаря с "Ливърпул", ако мърсисайдци решат да се разделят с Брендън Роджърс, но "Фенуей Спортс Груп" не смятат, че германецът е добра алтернатива за "червените".

Барет смята, че това е твърде арогантно решение от страна на американците, като се имат предвид успехите на Клоп. Журналистът сподели също така, че според него Брендън Роджърс е направил грешка с агресивните си коментари след победата над "Астън Вила" и че Майк Гордън, а не Джон Хенри, е членът на борда на директорите на "Ливърпул" с най-голямо влияние в момента.

Тони Барет каза: "Ако "Ливърпул" решат да променят нещата, поне трябва да разговарят с Клоп. Джон Хенри беше почитател на германския треньор, след като пое клуба. Смята се, че "Ливърпул" няма да преследват Клоп, ако Роджърс си тръгне. Намирисва ми на арогантност и не мога да го проумея. Клоп има желание да преговаря с "Ливърпул" – клуб, който завърши извън "Топ 4" в пет от последните шест сезона. По нищо не изглежда, че "Ливърпул" могат да изберат когото си поискат от световно-известните мениджъри."

"Ако "Ливърпул" не играят добре и резултатите са незадоволителни, неизбежно ще има засилен контрол от страна на ръководството. Мениджърът, който и да е, трябва да приеме този факт, защото той върви ръка за ръка с това да си мениджър на един от най-големите и важни клубове в света. Това е една от причините, поради която плащат на мениджърите милиони за работата, която вършат."

"Джон Хенри вече не е основната фигура, която беше преди. В момента влиянието на Майк Гордън е най-голямо. Ролята му в момента е да води "Ливърпул". В момента по нищо не изглежда, че ръководството на клуба е на различно мнение за съдбата на Брендън Роджърс."

"За мен не е проблем мениджърите да казват каквото искат. Но смятам, че Роджърс трябваше да изчака победна серия от тима, преди да атакува своите критици. Той е под голямо напрежение и имам чувството, че се опита да обедини тима срещу тях. Когато правиш това обаче, трябва да спечелиш следващия си голям двубой, иначе критиците ще вдигнат още летвата. Това беше хазартно изпълнение и луд риск, като се има предвид, че следващият голям мач е дерби."

""Ливърпул" като клуб не създават условия за успех. Те не подписват с елитни играчи и позволяват на тези, които имат, да напускат. Те слагат на първо място потенциала над опита и после се чудят защо нямат лидери в отбора. Накрая ще им светне. В "Ливърпул" ще разберат, че клубът има затруднения да бъде най-добрият, който може, и за това не е виновен само мениджърът."

"Съгласен съм, че Роджърс трябва да понесе критиките към себе си, защото това е свързано с професионалната му територия, заплатата и неговия профил. Не беше далече времето, когато го смятаха за гений на футболната тактика, и Роджърс трябва да приеме, че сега нещата се обърнаха."

Според достоверен източник, близък до "Анфийлд", собствениците на "Ливърпул" са преговаряли с потенциален купувач на клуба от Катар, и ако се вярва на слуховете, катарците са предпочитали Анчелоти да поеме клуба, отколкото Юрген Клоп.

От средата на август насам няма новини във връзка с продажбата на "Ливърпул". Смята се, че "Фенуей Спортс Груп" не търсят активно нов собственик на клуба, но може би ще го направят, след като завършат реконструкцията на главната трибуна на "Анфийлд". Американците искат да добавят към стойността на клуба участие в "Шампионската лига" и елитен мениджър.

Източникът твърди, че Карло Анчелоти не иска да преговаря директно с "Ливърпул", докато Брендън Роджърс все още е начело, и няма желание да поеме мърсисайдци при сегашната структура на управление на клуба.

 

 

 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: