Тиери Анри

от журналист.бг | вторник, 13 декември 2011 | 08:27

image
Легендата на АрсеналТиери Анри, получи най-голямото признание от бившия си отбор в петък. Легендарният стрелец на Топчиите и рекордьор по голове беше увековечен с паметник пред Емиратс стейдиъм.
 
Повод за издигането на монумента е 125-годишнината на клуба. Чрез допитване до феновете е станало ясно, че първата тройка футболисти, които феновете са избрали за получаване на високата чест са Тиери Анри, Тони Адамс и Хърбърт Чапман.
 
Самият паметник представлява фигура на Крал Анри в реален ръст, изразяваща характерното за него празнуване след отбелязване на гол. Анри, който в момента се готви с бившите си съоборници в паузата на Меджър Сокър Лигата, реагира много скромно като заяви на пресконференцията, че не би могъл да постигне нищо без съотборниците си. 
 
Анри, който в момента се състезава за Ню Йорк Ред Булс, има записани за Арсенал 369 мача и 226 гола в периода 1999-2007г. Също така французинът е четири-кратен голмайстор на Висшата лига, два пъти избиран за голмайстор на Европа и три пъти играч на сезона в Англия.
 

Коментари



Вашият коментар

Последвай ни: