Суарес обвинен, че е дал неточни и противоречиви показания

от журналист.бг | неделя, 01 януари 2012 | 11:02

image
Луис Суарес е дал "неточни" и "противоречиви" показания на комисията, която разследва обвиненията към нападателя на "Ливърпул", че е обидил на расистка основа Патрис Евра.
 
Футболната асоциация изнесе причините за решението на комисията в писмен вид на сайта на "ФА" в събота вечерта. Документът е дълъг 115 страници и разкрива детайли по делото и разговора между двамата футболисти на 15 октомври по време на равенството на "Анфийлд" между "Ливърпул" и "Манчестър Юнайтед".
 
Футболната асоциация обяви на 20 декември, след дълго разследване на независимата комисия, че Луис Суарес ще бъде наказан да не играе осем мача и трябва да плати глоба от 40 000 паунда за обида към Евра. Наказанието все още не е влязло в сила, тъй като се очаква мърсисайдци да го обжалват.
 
В своето резюме документът казва: "Господин Евра беше правдоподобен свидетел. Той даде своите показания спокойно, сдържано и ясно. Показанията бяха в по-голямата си част правдоподобни, въпреки че той и господин Суарес не си спомняха всички детайли по случая, което е разбираемо."
 
"Показанията на господин Суарес бяха неточни за някои от най-важните моменти. Те бяха частично несъответстващи на съществуващите доказателства, особено ще се отнася до видео доказателствата. Например господин Суарес каза, че е ощипал кожата на господин Евра в опит да успокои ситуацията. Той също така сподели, че употребил думата "негро" по помирителен и приятелски начин към господин Евра. Ние отхвърлихме тези показания."
 
"Двамата играчи са водили остър спор и поради тази причина описаното от господин Суарес собствено поведение е неточно и противоречива. Казаното от господин Суарес ни изненада и сериозно подкопа неговата благонадеждност по другите въпроси."
 
"Имаше също така противоречия в неговите обяснения от време на време за това какво точно се е случило."
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: