Стивън Джерард се противопостави на политиката на „Фенуей“ за привличането само на млади играчи

от журналист.бг | събота, 12 януари 2013 | 03:09

image

Стивън Джерард сподели, че е против трансферната политика на "Фенуей Спортс Груп", която е концентрирана само върху млади играчи, които ще имат висока цена в бъдеще, ако бъдат продадени.

Капитанът на "Ливърпул" смята, че по-старите играчи не трябва да бъдат пренебрегвани и посочи бившия футболист на "червените" Гари МакАлистър като един от най-явните примери за играч, чийто опит може да бъде много полезен.

Гари МакАлистър си присъедини към "Ливърпул" на първи юли 2000-та година и изигра основна роля в спечелването на редица отличия през 2001-ва година.

Миналото лято Джон Хенри отказа да финансира сделка за привличането на Клинт Демпси, защото нападателят беше смятан за твърде стар на 29 години. В същото време "Манчестър Юнайтед" дадоха 22.5 милиона паунда за услугите на Робин ван Перси, който също е на 29 години. Политиката на "червените дяволи" беше да привлекат футболист, който да подсили тима, а не който ще има добра цена, след като бъде продаден после.

Джерард вярва, че младите играчи трябва да играят редом до опитните си колеги. Капитанът на мърсисайдци каза: "Ако трябва да съм честен, не съм съгласен с политиката (на "Фенуей"). Виждал съм много трансфери на футболисти по света, които са на 28-29 години и дори по-стари, които се оказват много успешни. Пример за това е Гари МакАлистър."

"В момента "Челси" не искат да задържат Франк Лампард и някой друг голям отбор ще дойде и ще го вземе. Лампард има поне още две години пред себе си, на колко е той, 34?"

"Разбирам, че всеки иска млади и обещаващи английски футболисти. Разбирам това, но не съм съгласен 100% с него. Мисля, че на младите футболисти им трябва опит, а в тази лига и на това ниво опитът е от решаващо значение."

"Аз научих страшно много от Гари МакАлистър. Наблюдавам "Астън Вила" сега и според мен повечето футболисти на отбора ще станат звезди в бъдеще, но им трябват двама-трима по-опитни играчи, за да ги водят. Стилиян Петров страшно липсва на отбора. За да успееш на това ниво, трябва да уцелиш баланса между опитни и млади футболисти."
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: