Стивън Джерард отхвърлил „Манчестър Юнайтед“ и „Челси“

от журналист.бг | неделя, 01 декември 2013 | 10:04

image

Стивън Джерард разкри подробности във връзка с опитите на "Манчестър Юнайтед" и "Челси" да го привлекат.

Двата клуба от Висшата лига направиха опити през годините да привлекат капитана на "Ливърпул", но Джерард им отказваше всеки път.

Бившият мениджър на "Манчестър Юнайтед" Александър Фъргюсън разкри в автобиографията си, че е искал да привлече Джерард, но твърди, че футболистът не е нещо специално. Тези думи не се понравиха на звездата на мърсисайдци.

Джерард каза: "Получих писмо от "Юнайтед", когато бях на 13 години. В него те ми предлагаха договор за седем години."

"Аз съм голям фен на Алекс Фъргюсън и смятам, че това, което постигна, е фантастично. Поради тази причина той продаде толкова много копия още през първата седмица. Не ми стана приятно да видя реакциите на вестниците по повод думите му, че не съм топ, топ играч. Но всеки има право на мнение, затова ще спя спокойно."

"Той се опита да ме привлече отново в "Юнайтед" през 2002/2003 година, аз му отказах очевидно, затова не си слагам неговите думи на сърцето. Но съм разочарован, защото съм му голям фен."

Капитанът на "Ливърпул" отхвърли и опитите на "Челси" да го привлекат през 2005-а и 2006-а.

Стивън Джерард сподели: "Тяхната оферта ме накара да се замисля сериозно, защото по онова време в "Челси" се случваха големи неща. Те харчеха много пари, а "Ливърпул" изпитваха затруднения. Моите взаимоотношения с Бенитес също бяха на приливи и отливи."

"В момента "Ливърпул" се представя много добре, но не трябва да се заблуждаваме – има да се играят още много мачове. Ще се радвам да бъдем в тази позиция, когато остават десет мача до края на сезона – това е моята мечта."

Източник на "Отбор.bg", близък до "Анфийлд", сподели, че е наблюдавал Рафаел Бенитес и Стивън Джерард да работят заедно и не е наблюдавал проблеми между мениджъра и футболиста. Понякога двамата са имали разногласия относно позицията, на която трябва да играе Джерард, но до там се изчерпват техните пререкания. Източникът сподели, че Рафаел Бенитес не е бил приятел с играчите както Кени Далглиш или Брендан Роджърс и в това отношение той много е приличал на Жерар Улие.

Източникът сподели също така, че е разговарял лично с Джерард преди няколко седмици и капитанът на "Ливърпул" и английския национален отбор е споделил, че ако падне нивото му на представяне, той ще се откаже от футбола по подобие на Джейми Карагър.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: