Собствениците на „Ливърпул“ са определили цена от един милиард паунда за клуба от „Анфийлд“

от Валентин Апостолов | неделя, 08 октомври 2017 | 10:28

Американските собственици на „Ливърпул“ са определили цена от един милиард долара за „червените“ след предварителни разговори за продажбата на клуба.

Английското издание „Съндей Мирър Спорт“ разкри, че водещият финансист Аманда Стейвли, който има силни връзки с милиардери от Близкия изток, е провела първоначални разговори в неделя за това дали „Ливърпул“ се продават, или не.

Стейвли управлява фонда „Пи Си Пи Кепитъл Партнърс“, който разполага с активи от 28 милиарда паунда.

Тя присъства на равенството 1:1 между „Нюкасъл“ и „Ливърпул“, като в миналото също е правила опити да привлече гранда от Мърсисайд.

44-годишната Аманда Стейвли участва в опита на инвеститори от Дубай да закупят клуба през 2007-а година, а миналата година нейната компания направи съвместна оферта с китайската компания „Евърбрайт Лимитед“ за част от отбора, но тя беше отхвърлена от сегашните собственици на „Ливърпул“ „Фенуей Спортс Груп“.

Стейвли изигра решаваща роля в придобиването на „Манчестър Сити“ от страна на шейх Мансур през 2008-а година и знае, че „Ливърпул“ са в радара на милиардери от Близкия изток, които желаят да инвестират във водещ английски клуб.

Но „Фенуей“, които закупиха клуба за 300 милиона паунда преди седем години, очакват голяма възвръщаемост на своята инвестиция и ще продадат клуба само за правилната от тяхна гледна точка цена.

Информацията на „Мирър“ потвърждава ексклузивната новина на „Отбор.bg“ от средата на месец юли, че Аманда Стейвли ще се свърже с „Ливърпул“ във връзка с продажбата на клуба: http://otbor.bg/livrpul-dogovoriha-andi-robrtsn-sreshhu-deset-miliona-paunda

КоментариВашият коментар

Последвай ни: