Собствениците на „Ливърпул“ искат по-добри резултати от Ходжсън

от журналист.бг | вторник, 14 декември 2010 | 05:32

image
Собствениците на "Ливърпул" Том Вернер и Джон Хенри подкрепиха мениджъра Рой Ходжсън, но поискаха резултатите да се подобрят.
 
Официалната телевизия на клуба даде възможност на феновете да задават въпроси на американците в продължение на 90 минути в понеделник вечер.
 
Новоназначеният президент на клуба Том Вернер потвърди, че бордът на директорите на "Анфийлд" вярва в това, което прави Рой Ходжсън, но също така смята, че представянето на отбора трябва да се подобри значително.
 
По-силно впечатление направиха думите на Джон Хенри, който подсигурява финансово консорциума "Фенуей Спортс Груп", във връзка със сегашното състояние на клуба.
 
Загубата от "Нюкасъл", която накара Ходжсън да направи изпълнена с напрежение и страсти среща на отбора в понеделник, постави "Ливърпул" на девето място в "Премиършип", на девет точки от мястото, даващо право на участие в Шампионската лига.
 
"Позицията, в която се намираме в момента, не е приемлива", сподели Хенри, и продължи:
 
"Когато говорим за възстановяване на състоянието на клуба, ние го правим с цел да достигнем първите места на класирането. Това е нещо, което ще бъде много трудно тази година, и голямо предизвикателство през следващата."
 
Хенри и Вернер подчертаха ясно, че са изключително отдадени на клуба, който закупиха за 300 милиона паунда през октомври.
 
Според тях клубът ще има възможност да се включи в борбата за отличия след три до пет години. Това не означава, че има време за губене или място за много грешки.
 
Джон Хенри информира, че Кени Далглиш ще получи много по-важна роля в клуба, отколкото има в момента като посланик на "Ливърпул".
 
Хенри сподели: "Ние се надяваме проектът да успее след три до пет години."
 
"Нямаше да има смисъл да започваме, ако нямахме усещането, че ще успеем до пет години."
 
"Откакто е създадена Висшата лига през 1992 година, клубът не е печелил титла, така че това е нашата най-голяма цел. Не знам дали към това не трябва да се включи и спечелването на отличие в Европа, но да кажем, че това са нашите най-големи цели. След три години трябва да можем да се включим в борбата за тези отличия."
 
"В последните две години е имало краткосрочни решения, които наистина са попречили много. От нас зависи да помогнем на развитието на клуба и да го поведем в правилната посока. Ние трябва да бъдем търпеливи и да имаме дългосрочен план."
 
"Фенуей Спортс Груп" искат да реформират "Ливърпул" спрямо този дългосрочен план. Това няма да попречи на клуба да похарчи пари за нови играчи през януарския трансферен прозорец. Вернер призна, че клубът е готов да рискува на трансферния пазар, ако това ще бъде добре за него.
 
Том Вернер и Джон Хенри обещаха, че няма да повторят грешките от миналото, когато някои от трансферните решения са били направени, за да зарадват само феновете. Джон Хенри разкритикува факта, че за някои футболисти е било платено много над необходимата цена.
 
Хенри каза: "Това е нашият първи трансферен прозорец. Няма никакво съмнение, че краят на последния сезон и началото на този са неприемливи за клуба. Ние слушаме нашите фенове за това кое е най-добро за отбора и ще го поведе напред."
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: