Собствениците на „Ливърпул“ искат още нови попълнения

от журналист.бг | вторник, 16 август 2011 | 10:41

image
Мениджърът на "Ливърпул" Кени Далглиш разкри, че трябва да закупи още нови играчи, които да подсилят клуба от "Анфийлд", а не да продава настоящите футболисти, за да балансира финансовото състояние на отбора.
 
Шотландецът похарчи близо 50 милиона паунда това лято, за да привлече Джордан Хендерсън, Чарли Адам, Стюърт Даунинг, Александър Дони и Хосе Енрике.
 
Въпреки че клубът получи много малко пари от продажба на играчи, Кени Далглиш твърди, че "Фенуей Спортс Груп" по-скоро искат да привлекат нови играчи в "Ливърпул", отколкото да се разделят с някои от настоящите футболисти.
 
Далглиш каза пред "Ливърпул Дейли Пост": "Никой не ме кара да продавам (футболисти). По-скоро трябва да купувам."
 
"Отношението на собствениците е чудесно и не е имало натиск под никаква форма. Трябваше да бъдем честни към всички, които играят за нас, и да им дадем възможност да се подготвят физически и да докажат, че заслужават място в отбора."
 
"Не виждам причина да е трябвало да постъпим по друг начин."
 
Мениджърът на "червените" видя как неговия отбор записа една точка в първия мач от сезона срещу "Съндърланд". Себастиан Ларсон от "черните котки" изравни резултата, след като Луис Суарес беше извел "Ливърпул" напред.
 
Въпреки, че не е особено доволен, Далглиш не е изненадан от резултата, след като пусна на терена четири от петте нови попълнения. Шотландецът се надява, че футболистите бързо ще се сработят.
 
Далглиш каза след срещата: "Може да се сработим още следващата седмица, не знам какво точно ще се случи. Това, което знам е, че тимът е много по-добър отколкото през миналата година и сме доволни от работата, която свършихме."
 
"Футболистите ще получат времето, което им трябва. Беше ясно, че по някое време в мача щяхме да изгубим инициативата."
 
"Но мисля, че всички направиха неща, които да отбележим след мача, и като се имат предвид обстоятелствата, ние сме доволни. Но ще трябва да подобрим формата си до края на сезона."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: