Себастиан Фетел – числа и дати

от журналист.бг | вторник, 23 ноември 2010 | 02:51

image
Роден на 3 юли 1987 г. в Хепенхайм, Германия, Себастиан стана най-младият носител на световната титла. Участвал е в 62 състезания – в 10 от тях е победител. Има 15 първи места на старта и е събрал 381 точки.
 
Марио Тайсен дава място на Фетел като тест пилот в отбора на „БМВ – Зауберr” през 2006 г., а първите точки идват на състезанието в Идианаполис, САЩ, на 17 юни 2007 г., където завършва осми. През втората половина от сезона той преминава в отбора на „Торо Росо”, заемайки мястото на Скот Спийд. По това време съотборник в „Торо Росо” му е Витантонио Люци, който в момента кара за екипа на „Форс Индия”.
 
Първата победа идва на14 септември 2008 г. на пистата “Монца” в състезанието за „Гран при“ на Италия. От следващата година Фетел вече кара за отбора на „Ред Бул” и побеждава в „Гран при“ на Китай, Великобритания, Сузука и Абу Даби.
 
През 2010 г. Себастиан Фетел завоюва титлата при пилотите в последното състезание за „Гран при“ на Абу Даби – благодарение на победата си в състезанието и класирането на основния претендент Фернандо Алонсо на седма позиция вследствие на тактическа грешка на отбора на „Ферари” в хода на състезанието.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: