Сделката на „Найк“ с „Ливърпул“ за фланелките ще гарантира на мърсисайдци само 30 милиона паунда на година, но ще съдържа изненадващи бонуси

от Валентин Апостолов | неделя, 29 септември 2019 | 09:50

Найк

„Найк“ ще предложи на „Ливърпул“ гарантирани 30 милиона паунда като част от новата сделка за екипите, която се подготвя, твърди „Дъ Таймс“.

Договорът на мърсисайдци с „Ню Баланс“ изтича в края на сезона, като сегашният доставчик на екипите плаща по 45 милиона паунда на „Ливърпул“ за сезон.

Сегашните производители на екипите на „червените“ също така заведоха дело срещу „Ливърпул“, защото твърдят, че са предложили същата цена като последната оферта на „Найк“ – право, което имат по договор.

Въпреки това офертата на „Найк“ съдържа изненадващи бонуси и ползи.

Ако се вярва на новините в английските медии, „Найк“ ще предложи 20 процента от нетните продажби на всички продукти, свързани с клуба, ако се стигне до сделка.

Легендарни спортисти като Серена Уилямс и ЛьоБрон Джеймс също ще промотират марката „Ливърпул“, като в това ще се включи музикалната звезда Дрейк.

Това ще даде допълнителен тласък на популярността на „Ливърпул“, особено в Америка.

Въпреки това гарантираният доход на мърсисайдци ще бъде по-малък от този на отбори като „Тотнъм“ и „Челси“, дори „Пари Сен Жермен“. Френският гранд печели по 71 милиона паунда на сезон с „Найк“, докато лондонските клубове получават по 50 милиона паунда на година.

„Ливърпул“ смятат, че „Найк“ ще предложат доста по-голяма печалба от сделката с „Ню Баланс“ заради лицензионните възнаграждения от по-голямата дистрибуторска мрежа на „Найк“.

Ще бъде интересно кой ще бъде доставчикът на екипите за тима от „Анфийлд“ през следващия сезон, като определено „Найк“ са предложили интересна сделка.

„Найк“ имат по-добро покритие в определени държави, отколкото „Ню Баланс“, което ще даде на феновете на „червените“ по-добър достъп до артикулите на носителя на купата на „Шампионската лига“.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: