Сайнц най-бърз, Ал-Атия все по-близо до победата

от журналист.бг | събота, 15 януари 2011 | 11:36

image
И докато Сайнц победи втория Жиние Де Вилие със 2 минути и 43 секунди, внимателно пилотиращия Ал-Атия изостана по дългия 555 километра етап на шест минути след испанеца. Нормално, при положение, че той разполага с 48 минути актив един етап преди края.
 
"Много странно усещане – тряба да си концентриран от старта до финала" – сподели Ал-Атия, ден преди края на ралито.
 
"Нямах право на грешка. Това беше един най-трудния етап в живота ми. Опитах се да съм концентриран от началото до края."
 
"Понякога се движех бързо, понякога бавно, но това беше окей, защото по-важното бе да не допусна грешка и да запазя концентрацията си", сподели катарския пилот.
 
Сайнц е все още трети във временното подреждане, въпреки победата днес. Той вече има 23 победи по етапите на пустинното рали, колкото има и съперникът му Стефан Петерханзел, който отново имаше проблеми днес.
 
След като беше най-бърз на първите контроли, спукана гума и отново проблем с охлаждането на двигателя го оставиха четвърти на шест минути и 55 секунди зад Сайнц. 
 
"И днес беше като останалите дни в ралито – все нещо не работеше както трябва", заяви французинът. 
 
"След като успяхме да пробием радиатора, колата започна да прегрява, имахме и спукана гума. След всичко това изгубихме повече от 10 минути. Опитах се да атакувам днес но просто не се получи."
 
Състезателите остава да изминат сравнително късия етап от само 181 километра до столицата Буенос Айрес, където завършва ралито.
 

 
 Етапно подреждане

тип номер пилот
Мотоциклети 1 Марк Кома (Испания)
АТВ 253 Крисоф Деклерк (Франция)
Автомобили 300 Карлос Сайнц (Испания)
Камиони 500 Владимир Чагин (Русия)
 
Временно подреждане
тип номер пилот
Мотоциклети 1 Марк Кома (Испания)
АТВ 252 Алехандро Патронели (Аржентина)
Автомобили 302 Насер Ал-Атия (Катар)
Камиони 500 Владимир Чагин (Русия)

КоментариВашият коментар

Последвай ни: