Сър Алекс Фъргюсън наистина смятал, че Уейн Рууни ще премине в „Манчестър Сити“

от журналист.бг | събота, 01 януари 2011 | 03:51

image
Александър Фъргюсън и неговият екип били убедени, че планът на Уейн Рууни, след като подаде молба за трансфер, е бил да премине в отбора на "Манчестър Сити".
 
Признанието направи един от треньорите на първия отбор на "Манчестър Юнайтед" – Рене Мьоленстеен, в своята рубрика за списанието на холандските поддръжници на "Юнайтед".
 
Мьоленстеен е първото официално лице от "Олд Трафорд", което открито говори за съмненията зад кулисите в клуба, че е имало план да бъде привлечен Рууни на "Ийстландс".
 
Датският треньор на "Юнайтед" пише за нощта, когато банда от 30 маскирани фенове на клуба са се събрали пред къщата на Рууни, за да го предупредят за тежките последствия, които може да има за него, ако последва Карлос Тевес в "Манчестър Сити".
 
Мьоленстеен се шегува: "Всичко ние – служители, треньори, масажисти, хората, които се грижат за терена, си сложихме балаклави и отидохме в дома на Рууни, за да му обясним, че не е добре да премине в "Сити"".
 
Рене Мьоленстеен разказва, че всичко това много е изплашило Рууни.
 
"Малко след случилото се, Уаза размисли и промени решението си. Рууни остана, удължи договора си и получи добро увеличение на заплатата си. Но истинският победител е великият сър Алекс Фъргюсън."
 
Маскираните фенове на "Юнайтед" посетиха къщата на Рууни в нощта, когато футболистът излезе с изявление, че е притеснен от възможността на клуба да се съревновава на трансферния пазар, и поради тази причина поиска молба за трансфер. Феновете са носели плакат с надпис "Ако отидеш в "Сити", си мъртъв". Рууни, говорейки за първи път публично за този инцидент, е споделил, че се е уплашил за своята сигурност.
 
Уейн Рууни сподели в интервю пред MUTV: "Погледнах навън и видях 30 момчета с качулки. Не смятах да ги поканя на чай в къщи. Разбирам, че някои от феновете се чувстваха разочаровани и предадени. Беше малко плашещо да гледаш навън и да ги виждаш всички пред къщата."
 
Рууни си призна, че не е бил прав да поставя амбициите на "Манчестър Юнайтед" под съмнение по време на сагата, която завърши с подписването на нов петгодишен договор от страна на английския нападател:
 
"Срещнах се с мениджъра и (изпълнителния директор) Дейвид Гил. Обясних им (защо искам да напусна) и с две думи исках отговори. Сега разбирам, че това не ме касае. Аз получих отговорите, които исках, но като поглеждам назад, виждам, че не е трябвало да правя така. Просто исках да съм сигурен, че подписването на нов договор е най-правилното нещо за мен."
 
Рууни твърди, че не е имало никаква сделка със "Сити": "Аз дори не бях мислил за това къде искам да отида. Хората казват, че съм щял да отида в "Манчестър Сити", но това не е вярно. Изключено беше да отида в "Сити", но имаше по-голям шанс да отида там, отколкото в "Ливърпул"".
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: