Рик Пери: „Фенуей“ поемат рискове с договорите на „Анфийлд“

от журналист.бг | петък, 05 юни 2015 | 12:46

image

Според бившия изпълнителен директор на "Ливърпул" Рик Пери, собствениците на мърсисайдци рискуват, като не подновяват договорите на футболистите на тима до последния момент, преди да изтекат, с цел да намалят разходите за заплати.

Пери сподели: "Ние винаги се опитвахме да подпишем с футболистите две години, преди да им изтече договорът."

"Опитвахме се да подновяваме договорите им поне две години преди изтичането. С по-младите играчи като Джейми (Карагър), Майкъл (Оуен) и Стивън (Джерард) се опитвахме да им подновяваме договорите всяка година, ако можем, като им давахме малко увеличение на заплатата, за да виждат, че има прогрес."

"Ако искаш да спестиш от заплати, може да се опиташ да подновяваш договорите в последния момент и да попиташ: "Може ли да оставим договорите да изтекат и да спестим пари?""

"Понякога се получава, понякога не."

"Американските собственици винаги ще кажат: "Почакайте малко, договорът си е договор, защо трябва да го подновим по-рано и да дадем повече пари?"

Във връзка с изтичането на информация от "Анфийлд", Рик Пери каза: "Трудно е и става все по-трудно в това отношение."

"Агентите вече много бързо гледат да изкарат наяве желанията на своя клиент, това не е нещо, което се случва само с "Ливърпул". Само трябва да погледнете към Туре и "Сити" и глупавата драма с тортата за рождения ден. Това е епидемия, която се разпростира във футбола. "Юнайтед" също имат проблеми с Де Хея, това е много по-голям проблем и не е свързан само с "Ливърпул"."

""Ливърпул" нямаха късмет със Суарес, тъй като той е много известен футболист, но успяха да се справят добре, особено след последния му сезон с клуба."

"Не е лесно, всеки един аспект от играта става по-труден в днешно време."

Рик Пери смята, че "Фенуей Спортс Груп", до които е близък, са правилните хора, които да поведат "Ливърпул" напред:

"Собствениците на "Ливърпул" са много умни хора и ще продължават да се учат."

"Те са много способни и клубът се намери в добри ръце с тях."


 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: