Рейна: Собствениците блокираха моя трансфер в „Арсенал“

от журналист.бг | неделя, 09 октомври 2011 | 02:19

image
Вратарят на "Ливърпул" Пепе Рейна разкри, че е щял да се присъедини към "Арсенал" за 20 милиона паунда през 2010 година, ако не се били бившите собственици на клуба, които не са дали зелена светлина на трансфера.
 
29-годишният футболист сподели детайли за събитията в своята автобиография, като заяви, че "артилеристите" са направили твърда оферта от 20 милиона паунда, и испанският национал е искал разрешение от "червените" да разговаря с Арсен Венгер.
 
Ръководството на клуба е казало на Пепе Рейна, че трябва да остане в "Ливърпул", но единствената причина за това е била, че продажбата на футболист от такъв калибър ще отдръпне кандидат-купувачите на мърсисайдци по това време.
 
Джордж Жилет и Том Хикс са били в конфликт по това време и са опитвали да продадат клуба.
 
Пепе Рейна каза: "Когато подписах новия си договор с клуба през 2010 година, чувствах, че добри времена предстоят. Това усещане беше подхранено и от обещанията на хората в клуба."
 
"Не мина много време, преди да разбера, че тези обещания бяха напразни. Чувствах се предаден. Нашите собственици бяха във война, дълговете на клуба започваха да стават неуправляеми, и смяната на мениджъра не успя да разсее опасенията, че се движим в грешна посока."
 
"Отборът на "Арсенал" показаха, че искат да ме привлекат на всяка цена, като предложиха за моите услуги 20 милиона паунда – много висока цена за вратар. Чувствах, че имам правото да помисля върху своето бъдеще, въпреки че го направих с неособено голямо желание."
 
"Когато "Ливърпул" получиха офертата, я отхвърлиха. И причината не беше, че съм твърде добър, за да напусна. Беше нещо съвсем друго, и това много ме разочарова. Казаха ми, че моето присъствие в отбора е много важно за продажбата на клуба. Бях просто разменна монета в сделката."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: