“Рено” смята, че японските производители ще се върнат

от журналист.бг | сряда, 22 декември 2010 | 12:02

image
Жан Каубе от отбора на “Рено” във “Формула 1” смята, че промените, които FIA възнамерява да въведе през 2013 г. по отношение на двигателите, използвани във “Формула 1”, са предпоставка за завръщане на японските производители.

FIA планира да извади от употреба настоящите 2.4-литрови V8 атмосферни двигатели и да ги замени със 1.6-литрови двигатели с турбокомпресор. Очаква се мощността да се запази в същите граници. Промените са в духа на идеята “Формула 1” да стане “по-зелена”.

Новите агрегати няма да бъдат толкова скъпи, а освен това FIA намаляват и броя на моторите, които могат да бъдат използвани през сезона, което пък означава, че производителите ще трябва да се стремят да произведат наистина надеждни мотори.

“Технологично имаме много голяма свобода, тъй като започваме от бял лист хартия” – споделя Жан Каубе – и нека най-добрият да победи.”
 

“БМВ си заминаха твърде скоро, за да се завърнат отново, а “Фолксваген” все още се колебаят. Японските производители вече проявяват интерес. Разбира се, отново става дума за пари, но изглежда, че те са започнали да променят отношението си.” 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: