„РБ Лайпциг“ не желаят да притискат свързвания с „Ливърпул“ Тимо Вернер да подпише нов договор

от Валентин Апостолов | неделя, 21 юли 2019 | 10:52

Тимо Вернер
Тимо Вернер

Спортният директор на „РБ Лайпциг“ Маркус Кроше твърди, че клубът не е поставил ултиматум на свързвания с „Ливърпул“ и „Байерн Мюнхен“ Тимо Вернер за неговото бъдеще.

Вернер навлезе в последната си година на договора си „РБ Лайпциг“, и ако се вярва на слуховете, неговият агент принципно е договорил трансфер в „Байерн Мюнхен“.

Въпреки това „РБ Лайпциг“ и „Байерн“ не успяха да стигнат до споразумение за цената на футболиста, заради твърде голямото разминаване в оценката си за нападателя на германския национален отбор по футбол.

Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп е почитател на Вернер, като мърсисайдци са свързвани с трансфер на нападателя, който ще е наличен за свободен трансфер през следващото лято, ако не подпише нов договор.

„РБ Лайпциг“ предложиха на Тимо Вернер нов договор, и Кроше сподели, че не са отправили ултиматум към играча да реши своето бъдеще.

Въпреки това той призна, че „РБ Лайпциг“ не могат да чакат вечно.

Маркус Кроше каза пред германската агенция ДПА: „Съгласихме се с Тимо да не му даваме ултиматум.“

„Времето ще покаже какво ще избере той.“

„Но не искаме да чакаме вечно.“

„Ливърпул“ и „Байерн Мюнхен“ може би смятат, че най-доброто решение е да изчакат Вернер да приключи договора си, но „РБ Лайпциг“ не искат да изпуснат играча си без пари.

Достоверни източници, близки до „Анфийлд“, твърдят, че Тимо Вернер остава основна трансферна цел на Юрген Клоп, и има голям шанс „червените“ да отправят оферта за германския национал, към когото има интерес и от страна на „Реал Мадрид“.

Трябва да се отбележи, че има усещане в ръководството на „Ливърпул“, че е възможно някоя от звездите да напусне през следващия сезон, което може да накара Клоп да преосмисли опциите си в атака.

Коментари2 коментара

Вашият коментар

Последвай ни: