Рахийм Стърлинг се съгласи да подпише нов петгодишен договор с „Ливърпул“

от журналист.бг | четвъртък, 20 декември 2012 | 10:21

image

Бен Смит от "Би Би Си Спорт" съобщава, че Рахийм Стърлинг се е съгласил да подпише нов договор с "Ливърпул".

Очаква се 18-годишният футболист да подпише нов петгодишен контракт преди Коледа.

Стърлинг ще получава около 30 000 паунда на седмица. Досега крилото беше на договор за младежи и получаваше по 2000 паунда на седмица.

През този сезон Рахийм Стърлинг игра за първи път за английския национален отбор и стана титуляр в тима на Брендън Роджърс.

Твърди се, че всички заинтересовани страни са доволни от сделката независимо от интереса на други клубове към младия футболист. Рахийм Стърлинг винаги е имал желанието да продължи своето развитие на "Анфийлд".

Заплатата на Стърлинг ще се увеличава през годините, за да достигне до стойностите на играчите от първия тим, които измести от титулярната позиция.

Бившият младеж на "Куинс Парк Рейнджърс" навърши 18 години този месец и неговото бързо развитие е едно от събитията на сезона, но Брендън Роджърс на няколко пъти повтори, че се страхува за бъдещето на младежа, ако Стърлинг започне да получава много пари още сега.

Ситуацията се оказа сложна, тъй като Джо Коул получава повече от 100 000 паунда на седмица, а Стюърт Даунинг взима 60 000 паунда на седмица, въпреки че и двамата не са титуляри.

Но Стърлинг изрази своето желание да остане на "Анфийлд" и "червените" излязоха с оферта, която ще задържи една от най-големите млади звезди на "Анфийлд".

Информацията на Бен Смит потвърджава написаното от дъщерния блог на "Отбор.bg" "Liverpool.Operatura.Info", че Рахийм Стърлинг ще остане в "Ливърпул" независимо от слуховете в другите медии.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: