„Рахийм Стърлинг лъже“, твърди психолог от Дъблин

от журналист.бг | понеделник, 13 април 2015 | 02:48

image

Според психолога от Дъблин д-р Си Кенеди, занимаващ се с поведението и езика на тялото на хората, футболистът на "Ливърпул" Рахийм Стърлинг лъже, че не е взел решение за бъдещето си и ще направи това през лятото.

Английският сайт "Блайнд Релиджън" (БР) разговаря с д-р Кенеди (ДК) по телефона във връзка с интервюто на английския национал пред "Би Би Си".

БР: "Какво е Вашето мнение за интервюто на Рахийм Стърлинг по "Би Би Си", което беше основна тема в новините тази сутрин?"

ДК: "Това не беше интервю. Съдейки от фона с "Роял Лайвър Билдинг" и бързата реч, това приличаше повече на изявление, което беше наизустено предварително. Когато видите колко бързо се движат очите му по време на изявлението, може да забележите, че той определено мисли много бързо в момента, което обикновено е знак, че той импровизира пред аудиторията, или се опитва да си припомни нещо, което е заучил да каже. В случая нямаше нужда да импровизира, тъй като не му бяха зададени въпроси, които не очакваше."

БР: "Може ли да ни кажете малко повече за това, което видяхте, в изявлението пред "Би Би Си"?

ДК: "Въпреки че изявлението беше много кратко, се видяха много неща. В началото на интервюто той говореше малко по-бързо, но това определено се дължи на нервите, тъй като той не се чувства особено комфортно пред камерата. Но той е напълно честен, когато говори за майка си, семейството си и дъщеря си. Неговата реч е спокойна и обмислена и той се чувства уверен в първата част от речта, така че спокойно можем да кажем, че всичко, което казва, е правдиво."

БР: "Значи според Вас той лъже на някои места в интервюто?"

ДК: "Има неща, които определено не се чувства комфортно да каже. Няма съмнение в това. Когато той казва "колко много кола" е ясно, че това не е нещо, което би казал в ежедневието. Човек би предположил, имайки предвид неговата интелигентност и артикулация, че той би казал "колко много коли", което е по-смислено. Въпреки това това не е знак, че лъже за факта, че иска коли. Просто това е най-вероятно онази част от интервюто, която е била наизустена и той вече е мислил за следващата тема в изявлението, където той отново е честен и говори спокойно как иска да стане възможно най-добрия. Това е абсолютната истина и той е уверен във всяка една своя дума. За съжаление след този момент интервюто не тръгва в правилната посока, ако си фен на "Ливърпул"."

БР: "Какво имат предвид с това?"

ДК: "Той започва да говори неуверено всеки път, когато споменава, че феновете не искат да си мислят за него, че е алчен, и изобщо всеки път, когато говори за тях. Неговият наизустен отговор се разпада и трудно му идват думите. Възможно е причината за това да се крие в критиките на феновете към него и той да е дълбоко засегнат от това. Въпреки това неговото държание, говор или израз на лицето не издават болка или разочарование, следователно единствената възможност остава той да чувства вина, когато чува думата "фенове". Неговите съветници са му казали, че това е за негово добро, да го представи в по-добра светлина, защото клубът е накарал хората да си мислят лоши неща за него, но той не може да говори, когато се споменава думата "фенове". Това може да е знак на смущение от това, което казва. Той е репетирал това интервю многократно със своите съветници. Това, което не могат да предвидят е, че човек не изпитва емоции или вина, когато е в стая с хора, които знаят, че това е сценарий. Когато телевизионните камери са включени и ти знаеш, че говориш на феновете, тогава започваш да изпитваш емоции. По-трудно е да лъжеш пред хора, които уважаваш, и най-вероятно поради тези причини неговият начин на мислене започва да се разкрива. Той знае, че не е напълно честен пред феновете, които уважава. Това, че си облизва устните, също издава, че се чувства дискомфортно. Устата ти изсъхва, когато говориш за неща, които те карат да се чувстваш дискомфортно.

БР: "Според интервюто как мислите – ще остане ли, или ще напусне?"

ДК: "Невъзможно е да се каже, тъй като нещата се променят. Може да има нова оферта или разговор и начинът, по който се чувства, може да е различен след два месеца. Това, в което можем да сме сигурни е, че не е вярно, че ще изчака до лятото, за да вземе своето решение. В самия край на видеото той покрива устата си на два пъти, когато говори за "Ливърпул". Той желае да скрие това, което казва. Той знае, че това не отговаря на истината, и подсъзнателно иска да прикрие устата с ръката си. Той бързо смъква ръката си, очевидно е правил същото по време на репетициите, но е трудно да се спре под прожекторите, тъй като това е подсъзнателна реакция.

Когато той казва, че ще вземе решение през лятото, това не отговаря на истината. Той вече е взел своето решение. Въпреки това той е човек, а хората променят решенията си по всяко време."

Интервюто е взето на втори април тази година (бел. ред.).

 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: