Предизвестена смърт или хронологията на едно падение

от журналист.бг | вторник, 23 ноември 2010 | 10:57

image
Когато ЦСКА се отърва от Томов, атмосферата беше доста необичайна. Затова мисля да започна цялата история именно с атмосферата на онзи момент. След като ЦСКА беше спечелил 32-рата си шампионска титла, Стойчо Младенов изглеждаше като треньор, който може да остане там вечно. Защото при второто си треньорство на ЦСКА той си беше взел поуки и в отбора всичко изглеждаше прекрасно. Пълна идилия, а точно в този момент ЦСКА имаше 60-годишен юбилей. За привържениците на отбора настъпи раят на земята – всички очакваха как за първи път Шампионската лига ще бъде атакувана с обигран състав, добър и обичан треньор и президент, който като никога беше част от нещо стойностно. Надяваха се дори, че през есента ще постигнат повече от една победа. Даже Кристина Патрашкова направи поредица от “тежко документални предавания”. Навсякъде ухаеше на ЦСКА. По подразбиране това би трябвало да бъде аромат на казарма за някои, на кочина – за други, и най-прекрасният аромат на света за обикновения фен.
 
Данчо Тодоров избра момента, за да увековечи живота си със сватба с Елена, която някои наричаха простичко – любовницата на Боби.
 
Да ви напомня това за Троянската война, в която – ако условно разпределим ролите, Елена си е Елена, Михайлов би трябвало да е Менелай, а Данчо Т. – Парис? За жалост в нашата действителност достойни Ахил и Хектор няма. А троянският кон е самият Ал. Томов с неадекватната си реакция и изцяло кошмарно управление на всичко, с което се е захващал. Самата фигура на Томов е много подходяща, за да се скалъпи този нелош, обмислен и прекрасно осъществен сценарий, пред който казанската афера изглежда като туристическа екскурзия за комсомолци в братския Съветски съюз. Колкото е по-проста една теория, толкова тя е по-вероятна. А фактите са следните:
 
1. Всеизвестен факт е, че Боби е имал дългогодишна афера с Елена, дори Мария Петрова е настоявала публично за уволнението й и е заплашила с развод.
2. Боби Михайлов е потомствен състезател на кръвния враг на ЦСКА.
3. На 1 юни Йордан Тодоров се жени за хубавата Елена.
4. На 3 юни лицензът на ЦСКА е отнет.
5. На мястото на ЦСКА в квалификациите за ШЛ “участва” Левски.
6. Отборът на ЦСКА е разбит на парчета и половината играчи от есента играят другаде.
 
Дали всичко това е било само от ревност или пък от желание да покаже, че е по-голям мъжкар от Данчо Тъча, дали го е направил от любов към синьото знаме, дали го е направил за пари, които евентуално би получил от Борад, няма почти никакаво значение. Факт е, че за бившия плешивец това е било по хубаво от секс с целия национален отбор по художествена гимнастика.
 
Томов се опита да каже някои работи, но кой да чуе лъжливото овчарче – никой. Почти всички без изключение повярваха на УСБФС (Ултра синьото БФС), а не на Томов. Че кой би му повярвал? На Лупи – за нищо на света. Защо? Защото господин Томов е един от най-дискредитираните и жалки хора в страната.
 
Една прекрасно проведена пропаганда, която показа как “Ливърпул”, “Реал Мадрид” и “БарЦелона” могат да имат по стотици милиони дългове и да не пропускат участие в турнирите никога, а за ЦСКА това да е в реда на нещата. Представете си какво би станало в Мадрид, ако отнемат лиценза на “Реал” – представете си само, а..? А сега си представете какво би станало в Мадрид, ако от централата спрат правата на “Барса”? Не знам дали ще се стигне до нова гражданска война в Испания, но определено би довело до десетки смъртни случаи. Или ако пък такъв сценарий се разиграе в позакъсалите и задлъжнели турски клубове? Та какво би станало в един Истанбул?
Всички помним как това премина у нас. Удобната фигура на палячото Томов обра почти всички негативи, както некадърността и неадекватността в управлението на страната в последната година се прехвърля на плещите на злата тройна коалиция.
 
Въпреки всичко трябва да сме оптимисти. Има още какво да се случва“ в държавата на проститутките”, а и вече им знаем бройката – МВР го направи за нас. Преди преброяването на държавата бяха преброени проститутките и те са точно 1326. Сега трябва да преброят колко от тях работят на щат на улица “Иван Асен II”.
 
Очаквайте част втора: Нова надежда

КоментариВашият коментар

Последвай ни: